Benjamins

Benjamins zijn 8 en 9 jaar oud (U10), geboortejaren 2012 en 2013. Jongens en meisjes spelen in een team.  Benjamins maken de overstap van het speelse tag rugby naar het echte rugbyspel volgens aangepaste spelregels

Tijdens de trainingen is er aandacht voor de algemene rugbyvaardigheden en worden de technieken verfijnd. Passen en vangen van de bal en contact met elkaar zijn belangrijk. Er wordt nu ook aandacht besteed aan het tackelen en het oefenen van spelelementen als rucks, mauls en de 3-mans ‘un-contested’ scrum. Benjamins spelen in een team van 8 spelers op een veld van 60×30 meter.

Benjamins spelen nog geen officiële competitie maar doen mee aan de vriendschappelijke regionaal georganiseerde TB-dagen die ongeveer een keer per maand op een zaterdag plaatsvinden. Er worden onderlinge wedstrijden tegen andere noordelijke clubs gespeeld. Elk team speelt drie wedstrijden van 2×8 minuten.

Om rugby te spelen heb je het volgende nodig:

Seizoen 2021-2022

Trainingstijden
Dinsdag: 18:30 – 19:30 uur (rugbyveld)
Vrijdag: 18:30 – 19:30 uur (rugbyveld)
Wil je een keer meedoen? Dan ben je van harte welkom. Stuur een email naar jeugd@rugbyclubgroningen.nl

Trainers
Sander Stork, Jerry Timmermans, Aart Jongens en Sem Tuzla