Heren 1

Welkom bij de eerste selectie van Rugbyclub Groningen! Als het hoogst spelende rugbyteam van Noord-Nederland zijn we trots om ons eerste team te vertegenwoordigen. Dit seizoen nemen we deel aan de eerste klasse van Nederland met als voornaamste doel een plek in de top 3 te veroveren.
De trainingen en begeleiding van ons eerste team worden verzorgd door de ervaren Pierre Compagnie, terwijl Tim de Vries als aanvoerder de leiding heeft op het veld. Bovendien beschikken we over een toegewijde teammanager en een professionele fysiotherapeut om ervoor te zorgen dat ons team optimaal kan presteren.
Samen werken we hard om onze vaardigheden te verbeteren en tactisch sterke wedstrijden te spelen. We zetten ons in voor teamwork, discipline en vastberadenheid, met als resultaat een team dat klaar is om uit te blinken op het rugbyveld.
We kijken uit naar een spannend seizoen vol uitdagingen en succes, terwijl we vastberaden zijn om ons doel te bereiken en onze positie in de top van de eerste klasse te versterken. Sluit je aan bij ons op dit rugbyavontuur en ervaar de opwinding van de eerste selectie van Rugbyclub Groningen!

Captain 1XV

Tim
de Vries

Als captain van Rugbyclub Groningen Heren 1 heb ik het voorrecht om aan het roer te staan van een team dat een perfecte mix vormt van jonge, opkomende talenten en enkele door de wol geverfde, ervaren spelers. De afgelopen jaren hebben we als eerste team een opmerkelijke groei doorgemaakt, en dat is iets waar we enorm trots op zijn.

In de seizoenen 2020-2021 en 2021-2022 hebben we als team een buitengewone kans gehad om te proeven van de Ereklasse, het hoogste niveau van rugby in Nederland. Dit was een mooie kans om te proeven aan het niveau waar we met het eerste team van RCG naar toe kunnen werken. Helaas hebben we hier niet stand kunnen houden en zijn een aantal oudgedienden gestopt met hun rugby carrière.

We zijn na de zomer van 2022 weer gaan bouwen. Het afgelopen seizoen zijn we als team aanzienlijk gegroeid, zowel op technisch als tactisch vlak. We hebben hard gewerkt om onze vaardigheden te verbeteren, en het resultaat is duidelijk zichtbaar op het veld. Onze overwinningen en prestaties getuigen van de toewijding en toewijding van zowel de jonge als ervaren spelers.

Als captain ben ik er trots op om deze mix van talent en ervaring te leiden en te dienen als een rolmodel voor ons diverse team. Samen bouwen we aan een veelbelovende toekomst voor Rugbyclub Groningen Heren 1. We koesteren het verleden en kijken vol vertrouwen uit naar wat de toekomst in petto heeft voor ons groeiende en getalenteerde team.

Coach

Pierre
Compagnie

To be a rugby player, one needs some core values. The values that World rugby has taught us since from a young age. The pleasure of participating, integrity, love for your team and teammates, and the building of lifelong friendships.
Our club has been one where I have been welcomed with open arms, and that values I saw from day one. That translates to our players.
For all players aspiring to play for our senior sides, the first and second team, need to cohere to these values, as we arent just a rugby club, but also a family. Our players are fit physically and mentally, and each of these players also have the drive to become the best player they can possibly be. Which is a very important qualities to any rugby player.
What can be expected from the club towards our senior players? We expect you to be your best self, on and off the field, we expect you to participate in a sportsmanlike manner and be a gentleman towards opponents and teammates.

Trainingstijden

  • Dinsdag: 20:00 – 21:20
  • Donderdag: 20:00 –

Meld je aan voor een training met heren 1

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Scroll naar boven