Cubs (U14)

De Cubs (U14), geboortejaren 2009 en 2010, is voor kinderen van 12 en 13 jaar. Meiden en jongens spelen samen in een team. De overgang naar het serieuze rugbyspel is een feit. Voor het eerst wordt gespeeld op een veld met de officiële rugbyafmeting van 100×75 meter en met een team van 15 spelers. Het rugbyspel lijkt op het senioren spel maar kent nog enkele aangepaste spelregels. Kijk voor meer informatie over het spel in de World Rugby Beginners Guide

Tijdens de trainingen staan rugbyvaardigheden op het programma maar er wordt meer aandacht besteed aan speltactiek en het samenspel als één team. Goed samenspel en een zorgvuldige samenwerking is van belang omdat de spelers als team het hele rugbyveld moeten gaan benutten. Fysieke ontwikkeling krijgt alle aandacht, met name conditie wordt uitgelicht. Binnen deze leeftijdscategorie komen lichamelijk groeispurten en mentale ontwikkeling samen.

Vanaf de Cubs wordt er competitie gespeeld met tussentijdse herindelingen van de poules. Cubs teams in heel Nederland worden hierbij ingedeeld en de wedstrijdplanning wordt opgesteld door de rugbybond Rugby Nederland. Binnen de poules wordt gespeeld op 5 niveaus; ribbon (5), shield (4), bowl (3), plate (2) en cup (1). Klik voor de Seizoensplanning 2022-2023, het Voorschrift Wedstrijdwezen Jeugd en de aangepaste spelregels 2022-2023.

Newsflash: de RC Groningen Cubs zijn seizoen 22-23 kampioen geworden van de Plate Poule Silver!

Naast de officiële competitie van de bond is de Rugby Academy Noord Oost (RANO) op districtsniveau verantwoordelijk voor Regio Rugby dagen voor jongens en de Girls Rugby Festivals voor meiden.

Seizoen 2022-2023

Trainingstijden
Maandag: 18:30 – 19:45 uur (Woltersveld)
Donderdag: 18:30 – 19:45 uur (rugbyveld)
Wil je een keer meedoen? Dan ben je van harte welkom. Stuur een email naar jeugd@rugbyclubgroningen.nl

Trainers/Coaches
Kris Strobos, Mattijs van den Hoed, Danny Lanting en Joep Boerema

Teammanager
Marij Emelie Schievink

Bekijk de competitiestand

Sponsors