Het derde team van Rugby Club Groningen speelt in de 4de klasse Noord Oost. Ons team is een mix van ervaren spelers en nieuwe talenten die willen doorstromen naar het tweede en eerste team. De trainingen en begeleiding zijn in handen van trainer Aart Jongejans en Coach Dave Summerfield. Teammanagers Sietse Gerritsen, Sijtse Ypma en Matthijs Matser zorgen dat alles rond het team soepel verloopt. Voorop staat kameraadschap en plezier in de beleving van rugby. Dit betekent dat we de kernwaarden van rugby, op het veld en buiten het veld naleven. Respect, Discipline en Kameraadschap, ongeacht geloof, geaardheid, geslacht of gender. Het is ons doel om dit seizoen te eindigen in de top 2 van de 4de klasse Noord Oost. Om te kunnen strijden om promotie naar de 3de klasse.

Captain 3XV

Ruben
Boots

Als captain van het derde heb ik elk jaar te maken met een mix van ervaren spelers en spelers die net zijn begonnen met rugby. Ik vind het mooi om te zien hoe de nieuwe spelers snel in de groep worden opgenomen en we elk jaar opnieuw groeien als team. Dit zie je op het veld, waar de ervaren spelers de nieuwelingen coachen, maar ook naast het veld waar nieuwe vriendschappen ontstaan.

Coach

Dave
Summerfield

FOTO DAVE SUMMERFIELD COACH TRAINER RCG3

Als coach ben ik vooral bezig met, de  beleving van rugby. Beleving betekent voor mij, de normen en waarden van rugby te ondergaan en waarderen, rugby is anders dan alle andere sporten. Tevens willen we naast alle gezelligheid, spelers begeleiden om mentaal en fysiek de best mogelijke rugby speler te worden. Om zo een team te smeden dat kan strijden om de promotie naar de 3de klasse.

FOTO AART JONGJANS COACH RCG3

Trainer

Aart
Jongejans

Als trainer is het interessant om de Heren drie te trainen. Het team bestaat uit spelers die voor het eerst gaan rugbyen, ervaren spelers die al een tijdje rugbyen en spelers uit hogere teams die komen afbouwen. Het trainen van deze groep is uitdagend, maar geeft ook veel energie. Het mooi om te zien, dat iedereen  van ervaren tot beginneling er een mooie rugby ervaring van wil maken. Ervaren spelers die nieuwe spelers coachen en onder hun hoede nemen en de rugby filosofie overbrengen. We gaan een uitdagend seizoen tegemoet, met veel sterke tegenstanders. Maar hoe het ook afloopt het wordt in ieder geval een mooie rugby ervaring, ook voor de coach en trainer.

Train met ons mee!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
E-mail
Scroll naar boven