Vertrouwenspersoon

Wij willen dat iedereen zich binnen Rugby Club Groningen veilig voelt. Daarom heeft Rugby Club Groningen een aantal vertrouwenscontactpersonen.

Wat is een vertrouwenscontactpersoon? De vertrouwenscontactpersoon is het eerste aanspreekpunt voor iedereen die binnen Rugby Club Groningen te maken heeft met seksuele intimidatie of ander ongewenst gedrag zoals pesten of discriminatie en daar graag met iemand over wil praten of het wil aankaarten.

De vertrouwenscontactpersoon is beschikbaar voor iedereen die opmerkingen of vragen heeft over grensoverschrijdend gedrag of die over een concreet incident een gesprek wil met iemand de bekend is binnen de club. De vertrouwenscontactpersoon is er voor leden, ouders van leden, toeschouwers, vrijwilligers en het bestuur.

De taak van de vertrouwenscontactpersoon is vooral een procedureel adviserende rol.

De vertrouwenscontactpersonen zijn per e-mail te bereiken op vertrouwenspersoon@rugbyclubgroningen.nl, maar je kunt ook altijd bellen, 06-55735807 (Jeannette Meersma).

De vertrouwenscontactpersonen van Rugby Club Groningen zijn:

Joost Heres
Joost is al een heel aantal jaren betrokken bij de rugbyclub. Aanvankelijk als rugbyvader, later als begeleider van de Cubs en als bestuurslid Jeugdzaken. In die laatste hoedanigheid heeft hij de club zien groeien en ontwikkelen. Joost is werkzaam als arts in de Ouderengeneeskunde.

Jeannette Meersma
Jeannette is moeder van oud-lid Daan Wieringa. Daan is geen lid meer, tot groot verdriet van Jeannette. Jeannette heeft een onderneming voor Schuldhulpverlening voor Ondernemers, is Mfn Registermediator en coach.

Saskia Stellingsma
Saskia is moeder van Kyle Coates. Kyle speelt sinds zijn 5e rugby dus ze komt al heel wat jaren op de club. Saskia werkt als ondersteuningscoördinator en vertrouwenspersoon voor de Internationale Schakelklas Groningen.

NOC/NSF Protocol Sociaal Veilige Sportomgeving t.b.v. grensoverschrijdend gedrag:
Protocol Sociaal Veilige Sportomgeving tbv Seksuele Intimidatie

Sponsors