Colts

De Colts (U18, geboortejaren 2004-2005) zijn 16 of 17 jaar. Rugby wordt gespeeld zoals senioren dat doen. Alle tactieken, alle posities binnen het veld, de spelregels en hoe je als een team moet samenwerken; het komt allemaal aan de orde. De meeste spelers uit het Colts team spelen al langer rugby en weten wat er van hen verwacht wordt. De enkeling die nieuw het team binnenstapt, pakt de draad snel op door de ervaring van zijn/haar teamgenoten.

Trainingen richten zich op alle rugbyvaardigheden maar de focus ligt nu bij de ontwikkeling van snelheid en kracht binnen het spel. Dat het team samen moet werken is van essentieel belang. Er moeten snel beslissingen genomen kunnen worden en de spelers leren op elkaar bouwen.

De Colts spelen in de landelijke competitie met tussentijdse herindelingen van de poules. Junioren teams in heel Nederland worden hierbij ingedeeld en de wedstrijdplanning wordt opgesteld door de rugbybond Rugby Nederland. Binnen de poules wordt gespeeld op 4 verschillende niveaus; shield (4), bowl (3), plate (2) en cup (1). Klik voor het Voorschrift Wedstrijdwezen Jeugd en de aangepaste spelregels 2021-2022.

De RCG Colts spelen de 3e fase van het seizoen in Plate.

Naast de officiële competitie van de bond is de Rugby Academy Noord Oost (RANO) op districtsniveau verantwoordelijk voor Regio Rugby dagen voor jongens en de Girls Rugby Festivals voor meiden.

Seizoen 2021-2022

Trainingstijden
Dinsdag: 18:30 – 19:45 uur (Woltersveld)
Donderdag: 18:30 – 19:45 uur (rugbyveld)
Wil je een keer meedoen? Dan ben je van harte welkom. Stuur een email naar jeugd@rugbyclubgroningen.nl

Trainers/Coaches
Douwe Oppewal, Danny Lanting, Dave Summerfield en Alex Davidson

Teammanager
Liza Mulder

Bekijk de competitiestand

Sponsors