Colts (U18)

De Colts (U18), geboortejaren 2005-2006, zijn 16 of 17 jaar. Rugby wordt gespeeld zoals senioren dat doen. Alle tactieken, alle posities binnen het veld, de spelregels en hoe je als een team moet samenwerken; het komt allemaal aan de orde. De meeste spelers uit het Colts team spelen al langer rugby en weten wat er van hen verwacht wordt. De enkeling die nieuw het team binnenstapt, pakt de draad snel op door de ervaring van zijn/haar teamgenoten.

Trainingen richten zich op alle rugbyvaardigheden maar de focus ligt nu bij de ontwikkeling van snelheid en kracht binnen het spel. Dat het team samen moet werken is van essentieel belang. Er moeten snel beslissingen genomen kunnen worden en de spelers leren op elkaar bouwen.

De Colts spelen in de landelijke competitie met tussentijdse herindelingen van de poules. Junioren teams in heel Nederland worden hierbij ingedeeld en de wedstrijdplanning wordt opgesteld door de rugbybond Rugby Nederland. Binnen de poules wordt gespeeld op 4 verschillende niveaus; shield (4), bowl (3), plate (2) en cup (1). Klik voor de Seizoensplanning 2022-2023, het Voorschrift Wedstrijdwezen Jeugd en de aangepaste spelregels 2022-2023.

De RC Groningen Colts vormen dit seizoen een clusterteam met RC Dwingeloo, RC The Big Stones Havelte en RC Emmen. Newsflash: CL Groningen/Drenthe Colts is seizoen 22-23 tweede geworden in de Plate Poule!

Naast de officiële competitie van de bond is de Rugby Academy Noord Oost (RANO) op districtsniveau verantwoordelijk voor Regio Rugby dagen voor jongens en de Girls Rugby Festivals voor meiden.

Seizoen 2022-2023

Trainingstijden
Dinsdag: 18:30 – 19:45 uur (Woltersveld)
Donderdag: 18:30 – 19:45 uur (rugbyveld)
Wil je een keer meedoen? Dan ben je van harte welkom. Stuur een email naar jeugd@rugbyclubgroningen.nl

Trainers/Coaches
Alex Davidson, Justine Catubig

Teammanager
Feikje Groenhof

 

Bekijk de competitiestand

Sponsors