Introductiecursus

Rugby Club Groningen organiseert een introductiecursus voor volwassenen.

Om de rugby sport meer onder de mensen te brengen worden er gedurende het seizoen bij  Rugby Club Groningen een aantal introductiecursussen gegeven. De cursussen zijn bedoeld voor mannen en vrouwen vanaf 18 jaar. Doel van de introductiecursus is om cursisten bekend te maken met een aantal basisvaardigheden van het rugbyspel. Hiervoor worden in totaal 5 trainingen georganiseerd.

De trainingen worden gegeven op dinsdag- en vrijdagavond van 20.00 tot 21.30 uur op het rugbyveld van RCG, Sportpark Esserberg aan de Rijksstraatweg gelegen tussen Haren en Groningen. De kosten van de cursus zijn € 25,00 te betalen op de eerste avond. Aansluitend op de introductiecursus kun je 4 weken lang deelnemen aan de reguliere trainingen.

Wat heb je nodig om mee te doen?
– Sportkleding (korte broek, stevig t-shirt, eventueel warme onderkleding)
– Voetbalschoenen (of schoenen met noppen)
– Gebitsbeschermer (deze wordt gratis uitgedeeld bij de 1e training).

Volgende introductiecursus
In september 2022 starten we weer met een nieuw introductiecursus.
Hou onze website in de gaten voor de startdatum

Wil je meer informatie bel dan met Jan van Dehn 06-46618861 of Jaap Kloosterhuis 06-20729830.
Of stuur een email naar introductie@rugbyclubgroningen.nl

Rugby voor beginners
Een duidelijk uitleg over het rugbyspel vind je hier.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Dan ben je natuurlijk van harte welkom om te komen rugbyen. Je hoeft niet mee te doen met de introductiecursus maar kunt gelijk meedoen met de reguliere trainingen. In de trainingen leren we je de basisvaardigheden van het rugbyspel.

De trainingstijden van de jeugd zijn:
Guppen (4-5 jaar): zaterdag van 10.00 – 11.00 uur
Turven en Benjamins (6 t/m 11 jaar): dinsdag en vrijdag van 18.30 – 19.30 uur
Cubs (12-13 jaar): maandag en donderdag van 18.30 – 19.55 uur
Junioren en Colts (14 t/m 18 jaar): dinsdag en donderdag van 18.30 – 19.45 uur

Voor de jeugdtrainingen graag contact opnemen via een mailtje naar jeugd@rugbyclubgroningen.nl