Winst voor Heren 1 in eerste ereklasse wedstrijd

Vandaag is Heren 1 van Rugby Club Groningen met een vol team van 22 spelers, een staff, van twee coaches, twee teammanagers en een medic vanochtend om 8:15 uur afgereisd naar Middelburg om ‘s middags de eerste wedstrijd in de Ereklasse te winnen.
Hoewel dit er in de eerste helft niet op leek omdat RCG als snel op achterstand kwam met 3-0.
Met deze score gingen ze ook de rust in. Echter na 10 minuten wist fly-half Does Deelman door de Middelburgse verdediging te breken en scoorde de eerste try voor RCG. Niet slecht voor een debutant bij de heren. De conversie werd helaas gemist.
Vijf minuten later scoorde Oemoemenoe een try en bracht de score naar 10-5. Na 30 minuten scoort Yorrick Wouwenaar de gelijkmaker en brengt de stand op 10-10. Sam Brouwer maakt de conversie en het wordt 10-12.
De laatste minuten van de wedstrijd waren nagelbijtend spannend. Drie minuten voor het einde is er line-out voor RCG. Vanuit een line-out werd de bal snel naar winger Joep Boerema gepassed en hij sprintte langs de verdediging van Oemoemenoe en weet nog een try te scoren. Sam Brouwer maakt weer de conversie. Na een minuut klinkt het verlossende eindsignaal!! Eindstand 10-19.

Een mooiere start in de Ereklasse had Heren 1 zich niet kunnen wensen!!

Scroll naar boven