Geplaatst op 16 april 2016 door Jan van Dehn

Wedstrijdverslag Junioren Gelre – RCG

“Vandaag speel je voor jezelf, het team, voor mij en voor Wessel!!!”

-wedstrijdverslag 16 april 2016-
Combi Gelre Junioren – RC Groningen Junioren

Deze zaterdag was niet zomaar een dag met een competitiewedstrijd, het was onze laatste competitiewedstrijd en tevens een jaar geleden dat onze brother Wessel is overleden, extra veel motivatie voor deze wedstrijd dus.

Om 08.30 stond iedereen netjes bij de afgesproken plek waar we verzamelden. Ik zag aan de jongens dat ze er zin in hadden, dat ze gemotiveerd waren en ik dacht dat het een mooie pot zou worden…

Om 11.00 kwamen we aan bij sportpark De Heister (Bemmel), kleedkamers in, omkleden en het veld op voor de warming-up. We waren met 14 man… 2 jongens hadden een blessure en 1 iemand zat met mooi weer op Lanzarote…
Toch gingen we er met 200% tegen aan want vandaag was onze dag…

Om 12.00 klonk het fluitsignaal. Gelre had kick-off dus wij ontvingen, we speelden goed en kwamen stukje voor stukje naar voren. Tot we balverlies leden en de focus even wegviel, geen goeie pressie in de verdediging gaven en jongens pakten hun man niet. Dit werd gelijk afgestraft met een try tegen. Snel achter de palen en de focus weer terugpakken. “Boys, weet waarvoor je speelt!!!” schreeuwde ik nog. Toen renden we terug; nu is het onze beurt! En ja, wij scoorden en stonden voor!

In de 2de helft ging het weer erg gelijk op, in de laatste 5 minuten stonden we voor met 17-20 en dit moesten we vasthouden… helaas hadden een paar jongens hun hoofd er niet meer bij en begonnen te zeiken op elkaar waardoor ze niet opletten en er gaten ontstonden, dat werd afgestraft en we verloren. Na de wedstrijd zeg ik altijd wat ik van de wedstrijd vond en dit keer kwam er meer negatiefs uit dan positiefs… helaas! In de kleedkamer was het stil maar gelukkig konden we daarna weer lol maken en een feestje vieren want onze top-prop Simon was jarig!!!

Het was een mooi seizoen met ons eigen juniorenteam. We hebben veel geleerd! Maar er is nog veel meer te leren voor volgend seizoen. Volgend jaar gaan we weer knallen boys! Dat weet ik zeker!

Verder wil ik graag alle vrijwillige ouders bedanken voor de bardiensten en het vervoeren naar uitwedstrijden; zonder jullie waren we nergens!

Harma Coopman, die bij de thuiswedstrijden altijd weer mooie actiefoto’s maakt!

Jannol, voor het regelen van extra trainingen, oefenwedstrijden en contact zoeken met de tegenpartij zodat onze colts ook wedstrijden mee kunnen spelen!

Rico, de coach van de junioren, bedankt voor het coachen en de gezelligheid die jij aan ons gaf op de junioren-dagen!

Marjolein Lanting, bedankt voor het sponsoren van onze trainingspakken, we hebben er goed gebruik van gemaakt en zullen dat zeker volgend seizoen weer gaan doen!

-Danny Lanting, trotse captain!

Eindstand Combi Gelre — Rc Groningen: 24 – 22

Man of the Match: Jesse

Combi Gelre
24
RCG
22

Sponsors