Rugby Club Groningen drievoudig kampioen

Seizoen 2019-2020 was een topjaar voor Rugby Club Groningen! De droom om rugby aan te bieden in Noord-Nederland op alle niveaus (van topsport tot recreatie) is weer een stap dichterbij gekomen. Zowel Heren 2, Heren 3 als de Colts (u18) zijn kampioen geworden in hun klasse.

Als kers op de taart is heren 1 ook gepromoveerd, omdat een ander team (Delftse Studenten Rugby-Club) helaas geen sterk genoeg team op de been kon krijgen. Hierdoor zijn de heren gepromoveerd naar het hoogste speelniveau van Nederland!

Komend jaar belooft dus een gezellig gevuld jaar te worden met wedstrijden op alle niveaus. De eigen jeugdselecties groeien ieder jaar dusdanig hard dat we volgend jaar waarschijnlijk voor het eerst meer jeugdleden dan seniorenleden hebben (hoera, de jeugd heeft de toekomst). Met vier herenteams in vier verschillende klasses is hier voor ieder wat wils. En het aanbod damesrugby (onze Lady Bears) wordt uitgebreid met een social rugby team (de Pro-Beren). Tot slot zijn meer teams in de maak (zoals bijvoorbeeld een team voor ‘walking rugby’ voor de ouderen en slechter-ter-been-zijnden). Kortom: genoeg rugby (en vooral ook de kameraardschap, respect en gezelligheid die er bij horen) voor Groningen het komende seizoen.

Scroll naar boven