RC Zwolle 2 – RC Groningen 4

Op 12 januari de eerste wedstrijd van het jaar met mooi rugby weer oftwel; druilerig en op een echte grasmat.

We verzamelden achter het station, helaas was het wachten op Sam, want die kon z’n bitje niet vinden… Uiteindelijk die jongen toch maar op gehaald, want we zaten al niet zo ruim in onze forwards.( maar niet meer doen hé Sam , maar gelukkig heeft ie toegezegd weer elke week te komen trainen, das mooi)

Bij mij zaten Klaas (wat kan die man lullen zeg), Sam en Boy. Aangekomen in Zwolle eerst even rustig acclimatiseren in de kantine en niet lang daarna omkleden voor de wedstrijd.

Tijdens de warming up en in het inspelen liep ik al te hijgen als een paard en ik dacht nog even dat komt nooit goed in de wedstrijd. Toch best spannend zo’n eerste wedstrijd….. , ook op je 43 ste…Maar met de coaching van Hylke en Siemen (dank daarvoor) heb ik lekker kunnen spelen.

We begonnen met aardig wat nieuwelingen (ook voor Sander en Matthijs was het de eerste wedstrijd), maar gelukkig ook nog genoeg ervaring in de ploeg.

Maar de wedstrijd was nog maar net begonnen en Dennis viel uit met gebroken sleutelbeen en niet lang daarna Julian met een schouder uit de kom en in de tweede helft Leander met een hersenschudding eruit en Siemen met een heupblessure. Bij Zwolle ging de eerste er met een hoofdwond eruit en daarna éen met een gebroken arm. Ze kunnen beter een dokterspost bij een rugby wedstrijd neerzetten. We waren dus al snel twee ervaren jongens kwijt, dus nog meer vers bloed erin.

Zwolle had aardig wat zware jongens rond lopen(waggelen) en daar hadden we toch af en toch wat moeite mee. Aangezien de meeste van ons toch wat kilootjes minder meezeulen. Op de enkels tackelen is dan toch het devies, dan gaan ze alsnog als een boom neer.

Gebrek aan ervaring nekte ons, maar niet het gebrek aan inzet. Genoeg potentie (als iedereen heel blijft) om een mooi tweede deel van het seizoen ervan te maken.

Helaas kon ik net mijn eerste try niet maken (op een meter van de try line gestrand..), maar werd ie wel mooi afgemaakt door Mark. En wat een voldoening geeft een lekkere tackle zeg! Effe iemand ongenadig naar de grond werken is heerlijk. ( behalve als er daarna een dikke zwollenaar op je hoofd valt…)

Ik heb genoten van mijn eerste rugby wedstrijd en het smaakt naar meer. Beterschap voor de geblesseerden, ik hoop dat jullie er weer snel bij kunnen zijn. En ik hoop dat iedereen zoveel mogelijk komt trainen en spelen, dan maken we er een mooi seizoen van met z’n allen!

Groet Wessel

Scroll naar boven