Persbericht – Rugby Club Groningen mogelijk naar Ereklasse, het hoogste rugbyniveau van Nederland

Rugby Club Groningen mogelijk naar Ereklasse, het hoogste rugbyniveau van Nederland

Afgelopen zondag heeft het eerste team van Rugby Club Groningen de laatste competitiewedstrijd gewonnen. In een spannende ontknoping kwam RCG met 25-22 uiteindelijk als winnaar uit de bus tegen de Oisterwijk Oysters uit Noord-Brabant. Met deze zegen stelden de Groningers een plek  veilig in de play-off wedstrijd van volgende week. Dan spelen de Groningse heren in het nationale NRCA stadion in Amsterdam een beslissingswedstrijd tegen Utrechtse Rugby Club. Bij winst zullen de Groningers promoveren naar de Ereklasse, het hoogste niveau van Nederland.

In de afgelopen vijf jaar is het eerste team tweemaal kampioen geworden, en daarmee gepromoveerd. Vijf jaar geleden vanuit de Derde Klasse Noordwest naar de Tweede Klasse Noord, en drie jaar geleden vanuit de tweede klasse Noord naar de landelijke Eerste klasse. Binnen deze competitie spelen ze op het één-na-hoogste niveau van Nederland.

Dit seizoen zijn de heren als nummer 3 de winterstop in gegaan. Hiermee hebben zij hun plek bij de top 6 veiliggesteld, en daarmee kwamen zij in de promotiepoule. Vanwege reorganisaties binnen de competities (omdat rugby voortdurend groeit), gaat de top 4 uit deze promotiepoule promoveren naar de Ereklasse, het hoogste Nederlandse rugbyniveau. Met hun plaatsing voor de beslissingswedstrijd op zondag 19 mei is er nu de kans om door te stoten naar het hoogste niveau van Nederland, de Ereklasse.

Break door Tim
Scroll naar boven