Heren RCG 1 speelt tegen Jong Oranje Onder 20

Op de jaarlijkse nieuwjaarsborrel op 6 januari 2019 bij Rugby Club Groningen neemt het Nederland O20 rugbyteam het op tegen het eerste heren team van Rugby Club Groningen.

Per traditie wordt er op Rugby Club Groningen op de eerste zondag van het jaar voor de nieuwjaarsborrel de wedstrijd oud tegen jong gespeeld. Op deze dag krijgt de jonge generatie de kans om zich te bewijzen tegenover de ervaren generatie op de sportclub. Het is een viering voor het begin van het nieuwe jaar en het begin van de tweede fase van de competitie voor alle teams.

Dit jaar tijdens de nieuwjaarsborrel zal het Nederland O20 rugbyteam, het nationale team met spelers onder de twintig jaar, een wedstrijd spelen tegen het eerste heren team van Rugby Club Groningen (RCG 1). Het NL O20 team is uitgenodigd door RCG 1 om een wedstrijd te spelen net voordat de tweede helft van het seizoen begint. Voor het NL O20 team is het een wedstrijd waarin de spelers met elkaar kunnen speler ter voorbereiding op het EK en een kans om zichzelf te tonen. Voor RCG 1 is het een wedstrijd om weer in het wedstrijdritme te komen voor in de eersteklasse championships poule.

Het NL O20 team heeft het afgelopen jaar het opgenomen tegen de O20 van Roemenië, Portugal en Rusland tijdens het rugby onder twintig EK. Het RCG 1 team is in de 1e fase van de competitie geëindigd op de derde plek van de landelijke eerste klasse en heeft zich hierdoor geplaatst in de in de eerste klasse championships poule.

De wedstrijd zal zondag 6 januari plaats  vinden om 13:00 op sportpark Esserberg te Haren, Rijkstraatweg 16. Iedereen is welkom om te komen kijken. Entree is gratis.

Scroll naar boven