Einde van competitie 2019/2020

Beste leden, 
 
Ten eerste hopen wij dat jullie allemaal en iedereen om jullie heen gezond is in deze tijd.
 
Door de huidige corona situatie waren de rugby trainingen en wedstrijden stilgezet tot nader order. Nu de situatie nog niet verbeterd is en de maatregelen van de overheid zijn verlengd heeft Rugby Nederland gisteravond bekend gemaakt om het huidige rugbyseizoen helaas voortijdig te beëindigen. Dit is natuurlijk spijtig gezien er nu geen competitiewedstrijden meer gespeeld kunnen worden tot het volgende seizoen. Verder betekent deze keuze van de bond het volgende:

  • De huidige stand van de competitie is de eindstand van de reguliere competitie 2019-2020. 
  • Er zijn geen kampioenswedstrijden en derhalve ook geen kampioenen.
  • Alleen de directe promotie en degradatie volgens de regelingen in appendix 7 van het Voorschrift Wedstrijdwezen zullen worden toegepast. 
  • Er worden geen play-offs en dus ook geen promotie/degradatiewedstrijden gespeeld. 
  • Naast het NK Sevens en de RDD op 9 & 10 mei en 6 & 7 juni, komen ook de Cubs/Junioren festivals, het U20 festival en het LMT (Landelijk Mini Toernooi), te vervallen. 


Voor Rugby Club Groningen betekent dit dat er dit seizoen drie teams zijn die niet ‘officieel’ een kampioenstitel krijgen, terwijl zij wel bovenaan in de poule geëindigd zijn en promoveren naar een hogere klasse. Namelijk: RCG 2XV – derde klasse, RCG 3XV – vierde klasse en RCG Colts Shieldpoule C. Wij willen hierbij echter aangeven dat wij zelf deze teams wel degelijk als kampioen zien en applaudisseren dan ook voor de prestaties die deze teams dit seizoen hebben geleverd! Wanneer de situatie het weer toelaat zullen wij als club deze prestaties vieren. 

Het overzicht van promotie en degradatie per klasse kan je hier zien
 
Door de verlenging van de maatregelen van de overheid zullen er nog steeds geen trainingen worden gegeven en is het clubhuis en sportpark niet bereikbaar tot tenminste 28 april. Maar via de sociale mediakanalen is het zichtbaar dat vele van jullie alternatieven hebben gevonden. Er zijn veel berichten over hardlopen, pass oefeningen, insanity workouts en verschillende challenges. Maar ook voor het sociale gedeelte in het clubhuis zijn goede alternatieven gevonden en worden er via Zoom, Houseparty of Hangouts de gewilde duvels met elkaar gedeeld! 
 
Als gevolg van de corona-situatie zijn ook de Heren en Dames trips dit jaar afgelast, de tripcommissies hebben hier inmiddels over gecommuniceerd. Het traditionele clubbezoek aan het Ameland Beach Festival in juni gaat helaas ook niet door (tot nader order), de Amelandcie heeft hierover gecommuniceerd. Daarnaast gaat ons eigen New Nexus Groningen 10s (tens) toernooi jammer genoeg ook niet door. Deelnemende teams zijn inmiddels op de hoogte gebracht door de organisatie. 
 
Bovenstaande consequenties van de corona-uitbraak zijn fors. We hopen dat we snel weer alles kunnen oppakken wat bij RCG hoort: de trainingen, wedstrijden, gym workouts, captainsspeeches, harde tackles, big scrums, fancy footwork, biertjes en chocomels, dooshappen, wedstrijden kijken, Grönnens Laid, Ton’s & Pepijn’s kookkunsten, vuurtje buiten voor het clubhuis, Lady Bears lied, blauwe plekken, zware maandagochtenden, backs & knock-ons, forwards & high tackles, het rood, het geel, het zwart. 
 
Met ovale groeten,
het RCG-bestuur
Sietse, Hans, Gwenda, Jaap, Jeroen, Bert en Koos

Scroll naar boven