Turven

Welkom op de teampagina van de Turven (6 – 7 JAAR).
Spelen in een turventeam is leuk. Je leert passen en vangen van de bal, contact met elkaar, waardoor je lekker over de grond kunt rollen. Je speelt in een team van 7 spelers op een klein veldje met afmetingen van 20 X 30 meter daardoor je intensief bezig bent met het rugbyspel. Het aantal spelregels is bij de Turven-categorie sterk beperkt: o.a. scrum en line-out (inworp) zijn zaken die pas later in het spel worden ingebracht.

De Turven spelen nog geen officiële competitie, in plaats daarvan doen ze mee aan TBM dagen. Dat houdt in dat er niet iedere zaterdag een wedstrijd is, maar ze spelen eens in de 5 á 6 weken  wedstrijden. Tijdens de wedstrijden is er geen contact maar wordt er tag-rugby gespeeld.

De Turven trainen op dinsdag van 18.30-19.30 uur en zaterdag van 10.30-11.30 uur.

Rugby iets voor jou? Dan ben je van harte welkom om geheel vrijblijvend een aantal keer mee te trainen.

Om rugby te spelen heb je het volgende nodig:

Vind je het leuk, dan word je natuurlijk gewoon lid!

Wil je meer informatie stuur dan een email naar jeugd@rugbyclubgroningen.nl