Benjamins

Welkom op de teampagina van de Benjamins (onder 10 jaar).

Je bent een Benjamin als je 8 of 9 jaar bent. Bij de Benjamins gaan we al meer het echte rugbyspel spelen. Bij de Turven is het nog wat speels maar bij de Benjamins wordt het wat serieuzer. Passen en vangen zijn nog steeds belangrijk maar er wordt ook geoefend op tackelen, rucks, mauls en scrums (met aangepaste regels).

De Benjamins spelen nog geen officiƫle competitie, in plaats daarvan doen ze mee aan TBM dagen en onderlinge wedstrijden tegen andere noordelijke clubs. Dat houdt in dat er niet iedere zaterdag een programma is, maar ze spelen eens in de 3 a 4 weken.

Bij de Benjamins speel je 9 tegen 9 met aangepaste spelregels. Een beschrijving van de spelregels voor de jeugd vind je hier: Spelregels voor de jeugd

De Benjamins trainen op dinsdag van 18.30-19.30 uur en vrijdag van 18.30 tot 19.30 uur.

Rugby iets voor jou? Dan ben je van harte welkom om geheel vrijblijvend een aantal keer mee te trainen.

Om rugby te spelen heb je het volgende nodig:

Vind je het leuk, dan word je natuurlijk gewoon lid!

Wil je meer informatie stuur dan een email naar jeugd@rugbyclubgroningen.nl