Clinics

Rugby spreekt de jeugd aan… hard, eerlijk en no nonsense! Rugby is een fysieke sport. Omdat het zo’n fysieke sport is bestaan er van oudsher zeer sterke waarden en normen binnen het rugby. Respect voor de tegenstander en de scheidsrechter is zo’n norm die als vanzelfsprekend nageleefd wordt binnen deze sport. Naast het plezier dat kinderen/jongeren ervaren tijdens het sporten en de kennismaking met een nieuwe, stoere sport, leren de kinderen/jongeren die onze rugby clinics volgen om te gaan met gezag, elkaar en agressie.

Rugby Club Groningen biedt basisscholen (vanaf groep 5) en middelbaar onderwijs clinics aan. De clinics kunnen tijdens de reguliere lesuren worden gegeven of bij evenementen zoals een sportdag.

Tijdens een clinic laten we kinderen kennis maken met de rugbysport. Materialen die nodig zijn voor het geven van de clinic nemen we zelf mee. Het is ook mogelijk om via ons materialen in te kopen, zodat er op school vaker kan worden gerugbyd.

Voor het geven van een clinic hanteren we de volgende kostenstructuur

Aantal kinderen Aantal begeleiders Kosten per uur*
< 20 1 €20
21-40 2 €35
>40 Op aanvraag Op aanvraag

* exclusief reiskosten.

Voor stichtingen is het geven van een clinic gratis.

Naast clinics voor kinderen en jongeren, is het natuurlijk ook hartstikke leuk om een clinic te doen met volwassenen. Als bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest, teambuildingsactiviteit, noem maar op…! Ook dit is mogelijk! Voor meer informatie of het aanvragen van een clinic kunt u contact opnemen met onze clinic-coördinator: Marijke Hansma via clinic@rugbyclubgroningen.nl