Geplaatst op 16 februari 2017 door Jan van Dehn

Wedstrijdverslag Thor – Lady Bears

Om 09:00 uur op een nog mistige zondag ochtend, stonden de 16 dames van de Lady Bears klaar om naar Delft te rijden. De spanning zat er goed in, zeker omdat onze laatste wedstrijd alweer een tijd geleden is.
Met een mooie aanvulling van onze pas terug gekeerde reizigers Janneke en Byanthe, waren we er helemaal klaar voor!
Na 6x verkeerd te zijn gelopen en een kilometer te hebben afgelegd, hebben we eindelijk de kleedkamer gevonden. Zo, de 1e warming-up zat er al op.
De wedstrijd begon met een kick off voor ons, of 3.. Ondanks dat Thor met 11 dames speelde gaven ze behoorlijk weerstand.
Door mooi voorwerk van de voorwaartsen en goed samenspel van de lijn kon Pinkel met een mooie loopactie de 1e try van de wedstrijd drukken. Met het samenspel en de snelheid in de lijn lukte het Pinkel nog een keer om over de try-line te komen.

Met een sterke scrum en de vele line-outs die Gwenda wist te rippen van Thor, waren de voorwaartsen on fire!
De 2e helft begon met felle acties van Thor, met als gevolg een try tegen. Gelukkig kwamen wij goed terug en wist Pinkel haar 3e try te drukken.
Toch gaf Thor behoorlijk weerstand. Na een lange en felle verdediging op onze try-line lukte het Thor toch om er nog eens overheen te komen. Met een mooie reddingsactie van Leny kwam de bal niet op de grond, helaas dacht de ref hier anders over en was het toch een try tegen.

De focus moest weer aangescherpt worden en gelukkig is dit gelukt, mede dankzij de frisse blik voor de wissel voor onze blinde vink, Quin. Ook de dames die vandaag voor het eerst de volle 80 minuten speelden waren in de 2e helft nog fel en alert.
Na een mooie pass van Tamara, kon Baukje een sprint trekken naar de try-line. Met een schreeuw van geluk haalden we met deze try de bonuspunten binnen die we toch wel hard nodig hadden.

In de laatste minuten van de wedstrijd moesten de Lady Bears nog fel verdedigen op de try-line. Het lukte Thor wederom om erover heen te komen. Gelukkig lukte het Eileen om haar handen eronder te krijgen.
Met een eindstand van 10-24 konden de Lady Bears moe maar voldaan genieten op de boot van Thor van een welverdiend biertje.

Anne-Marije

Thor