Geplaatst op 16 oktober 2017 door Jan van Dehn

Wedstrijdverslag Lady Bears – Dwingeloo

Zondag 15 oktober, Groningen, 22 graden, zon en de geur van vers rubber in de neus.

Na het verlies van vorige week en wat noodzakelijk bezinning deze week, zijn de Ladybears vandaag gebrand op de winst. Tijden veranderen (geen gras maar rubber), evenals het leven van ondergetekende. Waar ik vroeger op zondag brak en te laat uit mijn bed rolde om me Patsy-stijl met zonnebril en peuk voor te bereiden op de wedstrijd, ben ik sinds de komst van mijn dochter al vanaf 0630 uur wakker en heb ik alle tijd om me zenuwachtig te maken voor mijn rentree als moeder in de competitie.
Bij de club aangekomen blijkt dat de tegenpartij maar met 8 dames is, om er toch nog een mooie pot van te maken lenen we 4 dames uit en spelen we 12-13. Al vanaf de eerste minuut snijden de Ladybears als mes door de boter en de ene na de andere try wordt gedrukt. Veel individuele klasse van oa boem-boem Leny en top scoorder Fransisca, ook Kluivert (manusje van alles) shined op de wing en Leonie ramt op volle snelheid richting de try-line. Ik geloof dat de eerste helft is geëindigd in 69-0.
De tweede helft heeft ondergetekende wat minder meegekregen omdat ik met een biertje in de hand mijn baby aan het knuffelen was (ahum). Maar los van nog meer individuele klasse en nog meer tries, is wel een aandachtspunt dat nu de tegenstander wat sterker is dankzij de aanvulling Hansma en Hilde, er al snel wat chaos ontstaat bij de beertjes.
Zaak om te trainen op structuur en rust. Verder groot applaus voor de wissels en de aanvullers bij de tegenpartij! Met een eindstand van 116-5 wordt er verdiend bier gedronken in het stralende zonnetje!
Of dat rubberen veld nou echt nou echt schuurt op de beentjes weten we nog niet, bij een volgende match met wat meer tegenstand zullen we het snel genoeg merken. Ook de zondag heeft een ander einde dan vroeger, in plaats van laveloos eindigen in Negende Cirkel (hè Kinol), nu lekker thuis op de bank met de man en de dochter slapend in bed. Zelfs Patsy is in burgerland terecht gekomen op de een of andere manier 😳. De rugby skills waren er nog wel, zaak om snel weer eens de drank-skills te testen op een willekeurige vrijdag in het clubhuis!

XxxX Patsy

Lady Bears