Geplaatst op 13 maart 2016 door Jan van Dehn

Wedstrijdverslag RCG 3 vs RC Big Bulls 2

Zondag 12 maart,

Graag wil ik beginnen met het feliciteren van het 1e en mijn nieuwe team, Haarlem 2, met het kampioenschap.

Één van de zondagen waarop we weer met elkaar de wei in mochten.
Wat voelt dat toch goed, op zondag wakker worden en weten dat je een paar uur later met je brothers mag vechten om de overwinning. Iets wat het derde te weinig doet maar het wel verdiend. Al jaren roepen we dat het iedere wedstrijd beter gaat en dat de overwinning binnen handbereik is. Nu is dat dit seizoen ook echt het geval, meerdere wedstrijden hebben we met een veel kleiner verschil verloren dan dat we andere seizoenen deden.

Nu zijn de bulls een tegenstander die we het vaker lastig hebben gemaakt en ook wel van gewonnen hebben, wordt het dan vandaag zo’n dag dat het weer ging lukken?

5 kwartier voor de wedstrijd werden we naar de kleedkamer gestuurd om tijd genoeg met elkaar te hebben voor de wedstrijd. Captain Frank was duidelijk, vanaf moment één moet er focus zijn ook in de warming up. Na wat gegiechel tijdens het rekken was er toch wel echt focus. Voorwaartsen en backs splitsen op om hun eigen dingen te gaan doen. De backs lieten de eerste 3 lijntjes zien dat er zenuwen aanwezig waren. Na wat ballen die op de grond vielen kwam het zelfvertrouwen. Vervolgens kwam er na een paar team runs nog wat vertrouwen bij. Iedereen voelde het, vandaag konden en moesten we punten pakken.

De wedstrijd begon met een kick van de bulls. Binnen een paar acties stonden we in de 22 van de bulls, hier hebben we zeker 25 minuten van de eerste helft door gebracht, nog 5 minuten net daar buiten en zo nu en dan wisten de bulls op onze helft te komen. Maar we hadden ze in de tang, de bulls wisten geen try te drukken en we konden eindelijk aan ons aanvallende spel werken. We hebben meerdere kansen gehad maar hebben deze niet weten te verzilveren. Daarom de spannende rust stand van 0-0.

Na een paar wissels in de rust omdat er auwies waren begonnen wij aan de 2e helft. Nu met de wind in het gezicht, gaan de bulls hier gebruik van maken dacht ik. De 2e helft ging erg gelijk op. De bulls kregen een penalty en gingen voor de palen, met de wind in de rug was deze eigenlijk niet te missen. Gelukkig had de schutter van de bulls het vizier niet op scherp en vloog de bal net aan de buitenkant van de palen naast. Na nog vele tackels, runs, line outs en scrums leek het toch te gaan gebeuren dat we gelijk zouden gaan spelen. Een in voetbal genoemde bloedeloze 0-0 was niet meer te vermijden en zo geschiede. Groningen 3 houdt voor de eerste keer in haar bestaan de 0, kudo’s! In een wedstrijd die verre van saai was. Er stonden 30 mannen in het veld die keihard vochten voor de overwinning maar gewoon aan elkaar gewaagd waren.

Ik heb van mijn laatste wedstrijd bij Groningen net zoveel genoten als in alle wedstrijden hiervoor en wil daarom iedereen waar ik ooit samen minuten heb mogen maken bedanken voor dit plezier.

door: Rob Tersteeg (red.)

RCG 3
RC Big Bulls