Geplaatst op 5 november 2018 door Lars Smith

Wedstrijdverslag RCG 3 – RC the Pink Panthers 2

28 oktober, Groningen

Na een streak van vijf overwinningen was het zondag zo ver, de clash tussen de ongeslagen teams uit de 4e klasse Heren Noord – Oost. Al vroeg verzameld de pack van captain Paul en coach Monique zich op het Koos Kuiper Kasteel, een bakje koffie, een nootje Ramstein door de speakers, de boel staat op scherp voor dé pot. De spanning is duidelijk zichtbaar, ‘vandaag gaan we het doen!’ Waar tijdens de warming-up vaak een appél gedaan wordt op concentratie is het vandaag muisstil, iedereen weet wat er moet gebeuren. Een uitstekende line up, met een complete bank. Ook de Pink Panters weten dit en staan zichtbaar op scherp.

De kickoff wordt verricht door Laurens (H.) en waar de bal aanvankelijk direct geript wordt is de turn-over weer over. Een uitgebreide serie van roze inslagen wordt uitstekend gehouden, maar de panters blijven aan hun zijde van het veld. Uiteindelijk komen ze bijna door, maar een knock-on van ca. 20 meter doet het tij keren. scrum Groningen, de lijn staat in de startblokken. Via een aantal passes komt de bal bij een gelanceerde Rafael en BOEM, de eerste try! In het daaropvolgende twintig minuten presteert het thuisspelende team met tries van Laurens, Jordie (de beuker) en Ruben een solide voorsprong. De razendsnelle full back van de Panters lijkt hierbij ook door de defensie heen te glibberen. Rust 21-5. We gaan lekker!

De tweede helft krijgen de Pink Panters hun voorwaartsenspel wederom te pakken. We lijken we het te kunnen houden. Uiteindelijk komt Rutger er met brute kracht doorheen en geeft een perfect getimede offload waarmee Jandries nog kan scoren. Niet veel later doet hij het zelf nog eens dunnetjes over. Toch komen de Panters steeds verder, de buffels van drie lijken langzaam afgebroken te worden door de opvallend fitte Panters. In combinatie met een aantal succesvolle moves in de backline lijken ze als een duveltje uit het doosje op te krabbelen. De riante voorsprong verdwijnt rap. De laatste 5 minuten, we weten dat ze wel goed zijn teruggekomen (later blijkt tot 4 punten). Focus, vlammen, vasthouden. Een maul ontstaat waarmee we ons diep in op het terrein van de tegenstander komen, hierop line-out, scrum, aiii turnover, scrum tegen. de ref called de laatste actie, nog een aantal pogingen en het eindsignaal klinkt. YES! GELUKT!

33-29 winst. De druk van de overwinning valt van het team af, we hebben het gered. Complimenten over en weer, wat een pot! Tot besluit wordt bij het praatje de kersverse captain Paul door het team benoemd als Man Of The Match.
Voor de fans; 18 november wordt er weer op de velden van de Esserberg gestreden. Ditmaal staat RCG4 tegenover ons, de derby van RCG. Be there!

RCG 3
RC the Pink Panthers 2