Geplaatst op 6 maart 2017 door Jan van Dehn

Wedstrijdverslag RCG 3 – RC Emmen

Eigenlijk begon het allemaal al op vrijdagavond tijdens de training. Er hing een goede sfeer en er werd lekker getraind. Er was al een soort van focus. Ook werd er al over de wedstrijd gesproken en al aan de winst gedacht. En met deze mannen op de training en op de club is het ook gewoon mogelijk.

Toen ik zondag op het sportpark de esserberg aan kwam voelde ik al een goede vibe hangen. Het was mooi weer, de lady bears hadden van de Wasps gewonnen en de mannen van het 3e stonden te popelen om te beginnen. Vanaf het begin straalde het vertrouwen ervan af. Dit is onze middag. We wisten van de uitwedstrijd dat de eerste fase van de wedstrijd hard en zwaar zou worden. Wij waren hier goed op voorbereid en we gingen slim de strijd aan. Dit resulteerde direct in 2 tries voor RCG. Toch kreeg Emmen het voor elkaar om hun spelletje op te leggen. Het voorwaartse werk was
zwaar en hard. Zij wisten hierdoor ook te scoren. Wij staken daarom de koppen eens bij elkaar en bespraken ons spelletje van de dag nog eens door! Dit probeerden we snel weer op te pakken.

Wat ik zelf een mooi moment vond was de speech in de rust. Iedereen wist dat we ondanks wat pijntjes nog een helft moesten strijden. Ik zag bij iedereen de wil en de bereidheid, daar krijg je toch even kippenvel van. Door focus, discipline, wilskracht en toch weer dat slimme spel van de voorwaartsen en de backs bleven we Emmen steeds een stapje voor.
In de laatste fase van de wedstrijd stonden we flink onder druk in onze eigen 22. Maar doordat het hele team vocht voor elke centimeter gingen we ervoor zorgen dat de volle winst bij ons zou blijven. Nog een paar minuten volle bak, alles op alles en ja hoor daar was het fluitje van de scheidsrechter. De winst was binnen en het team werd gek. Meer dan een wedstrijd.

Met harde strijd en mooi snel spel plus verscheidene high lights. Ik zeg: de fantastische tries, de benutte conversies, de slimme onderscheppingen, de harde tackles, de mooie runs en scheve vingers. Kortom een wedstrijd die je niet wilde missen! Een wedstrijd waar we echt gewerkt hebben als team. Vandaar dat ik geen namen heb genoemd in dit verslag.
Mannen ik heb genoten!

Ger