Geplaatst op 30 oktober 2016 door Jan van Dehn

Wedstrijdverslag RCG 3 – Dwingeloo 2

Omdat de wedstrijd vorige week niet gespeeld kon worden, moest het 3e gisteren de wedstrijd spelen tegen RC Dwingeloo 2. Wij waren het enige team van de heren, daardoor konden wij op volle oorlogssterke aan de wedstrijd beginnen.

We begonnen goed aan de wedstrijd. Het team stond goed en strak, we gaven de tegenstander weinig ruimte. De eerste try kwam van Wouter S, en dit was ook zijn eerste ooit! Wouter S gefeliciteerd!! Dat betekent dus en zumba! Vervolgens werd er door Dwingeloo gelijk gemaakt. Groningen herpakte zich knap en Jelmer, de full back, zorgde ervoor dat wij weer op voorsprong kwamen. Hij snelde over de linkerkant van het veld de try-zone in en vanuit daar wist hij naar het midden van de try zone te gaan zodat hij de pal perfect achter de palen kon drukken. Knap staaltje rugby van Jelmer! Hierna kwam Dwingeloo wederom op gelijke hoogte, maar dat mocht niet baten. Wij hebben Brendan, en Brendan kan ook een try maken. Dit liet hij dan ook zien! We gingen de rust in met een stand van 19-14!

De tweede helft gingen we gewoon door met wat wij goed kunnen. We hielden de boel strak en zorgden dat Dwingeloo niet in zijn spel kwam. Er werd flink wat gewisseld (ook in de eerste helft) zodat iedereen aan spelen toe kwam. Dit heeft goed uitgepakt. In de tweede helft scoorde Guus een try. Daarop volgde een try van Martin. Een kwartier voor tijd kwam ondergetekende erin. Ik kwam op de right wing te staan en tot mijn grote verbazing kwam ik in de positie om zowaar een try te maken. De bal ging aan Frank voorbij en ik pakte hem op zodat ik hem tussen de palen kon drukken. Dus ik heb ook mijn eerste try gemaakt. En natuurlijk, dat betekend ook de zumba voor mij! De eindstand is uiteindelijk 36-14 geworden!

Graag wil ik dan ook nog even een lovend woord uitspreken over Frank, want op de wing heeft hij een hele goede wedstrijd gespeeld. Hij heeft veel meters gemaakt, maar de try zone blijkt nog een stap te ver. Je gaat hem nog maken Frank!

Dan komen we bij de prijsuitreiking, The Dick of the Day ging naar Wouter Mustard. Hij is geblesseerd aan zijn schouder, wilde het proberen, maar haakte in de warming up af. Cudos for trying, maar wees slim en geef eerder je grens aan. Dan wordt je geen Dick of the day. Ondergetekende werd man of the match. Als rookie in de 2e wedstrijd een try gescoord en een paar goede tackles.
Ook was er dus de zumba, deze keer met welgeteld vier man! Jordie en Wouter S voor hun try in deze wedstrijd, Wilfred voor zijn try bij Emmen uit en Guus voor zijn try bij de Wrotters begin dit jaar. Heren, jullie zijn nu echte rugbyers! Hulde Hulde!

RCG 3
Dwingeloo 2