Geplaatst op 27 februari 2017 door Jan van Dehn

Wedstrijdverslag RCG 2 – Bulldogs 1

Zondag 19 februari, mijn laatste wedstrijddag bij Rugby Club Groningen voordat ik voor 5 maandjes naar Panama vertrek voor een stage. Helaas speelt RCG 3 vandaag niet, maar ik heb de eer om het water te dragen bij het 2e team. Om 11:30 zou iedereen aanwezig moeten zijn, maar door meerdere langslapers had Govert voor de wedstrijd al bijna een jug bij elkaar gespaard aan boetegeld. Wel was al snel duidelijk dat iedereen ontzettend veel zin had om te gaan spelen.

Bij de warming-up, geleid door Jared Peters, werd de focus aan het enthousiasme toegevoegd. Dit was ook zeker nodig want het beloofde geen makkelijke wedstrijd te worden tegen de Bulldogs. Al vroeg in de wedstrijd komen we 0-3 achter ondanks een penaltykick die door de palen vliegt. Jammer. Maar nog niets aan de hand aangezien beide teams mooi rugby laten zien en aan elkaar gewaagd lijken te zijn.

Deze stand blijft een tijdje gehandhaafd, dit mede ondanks de try-saving-sandwich-tackle van Michael en een op volle snelheid invliegende Raaf.

Er wordt mooi rugby gespeeld. De voorwaartsen doen goed werk en staan sterk in de scrum. De  backline voert goede moves uit. En er wordt hard getackeld waardoor de Bulldogs last krijgen van bloedneusjes en andere pijntjes. Ondanks dat we niet onaardig spelen maken we het niet af en krijgen we het niet voor elkaar om de bal achter de try line van de tegenstander te drukken.

De Bulldogs maken het wel af en drukken de eerste try van de wedstrijd. Hierdoor verliezen we onze scherpte en binnen 2 minuten staan we weer achter onze eigen try line naar de palen te kijken.

Dit kan natuurlijk zo niet. Douwe spreekt het team toe dat er potjandorie harder gestreden moet worden en dat iedereen op het veld met een verkeerde kleur shirtje maar eens pijn gedaan moet worden. Ook heeft captain Lars nog goede ideeën, en we gaan weer met de kopjes omhoog het veld op. Er wordt weer goed gespeeld, onze voorwaartsen lopen in de scrum over de Bulldogs heen, maar tot scoren komt het niet.

Rust.

Het gaat goed, maar het moet beter om hier vandaag nog punten te willen pakken. De foutjes moeten er uit. De zon komt door de wolken en het lijkt zowat lente.

We beginnen de tweede helft goed, we winnen een aantal rucks en we maken het Bulldogs moeilijk,

Jasper brengt begin tweede helft twee nieuwe mannen het veld in en ook verder in de tweede helft worden er verse mensen ingewisseld. Dit kon niet voorkomen dat de Bulldogs nog twee tries scoren en de voorsprong uitbouwen.

Govert neemt de scrum half positie over aangezien Brandon last krijgt van zijn enkel. Ook mag ik positie nemen op de wing.

Het lukt uiteindelijk niet meer om RCG van de nul stand af te halen, ook al was dit wel verdient geweest.

De Bulldogs winnen de pot verdienstelijk met nul tegen 27.

Na de wedstrijd balen we dat we niet hebben gescoord maar het team is trots op de mooie dingen die zijn laten zien tijdens de wedstrijd. De voorwaartsen hadden een erg sterke scrum waarin Wim 80 minuten erg goed heeft gespeeld. Ook worden de saving tackles van michael en raaf benoemd. Tevens was het mooi om te zien dat de jongens die normaal gesproken bij het derde of vierde van RCG spelen goed mee konden doen bij het tweede. HJ wordt uitgeroepen als ‘man of the match’ door zijn monsterlijke bijdrage in de wedstrijd.

Na een warme douche vloeit het bier rijkelijk en wordt er genoten van het spel van het eerste team dat de gasten uit Den Haag verslaat.

Al met al een erg mooie zondag rugby. Nu is het voor mij tijd voor Panama. Brothers bedankt en tot in de zomer!

Gegroet, Jillert-Jan Miedema

RCG 2