Geplaatst op 6 maart 2016 door Jan van Dehn

Wedstrijdverslag RCG 1 – LRC Diok 2

RCG 1 vs DIOK 2 – 06 maart 2016

Na de enerverende kraker van vorige week tegen Haarlem stond dit weekend voor RCG1 de thuiswedstrijd tegen DIOK 2 op het programma. Met de kennis dat de Leidenaren vorige week niet zijn komen opdagen in Dwingeloo, maar ook met in het achterhoofd de, laat ik het voorzichtig zeggen: felle tegenstand tijdens de heenwedstrijd, werd met gespannen interesse uitgekeken naar de samenstelling van het team van de tegenstander. Toen bleek dat er maar 13 man op kwamen dagen, en geen van de gevreesde ereklassespelers de reis naar het Hoge Noorden durfde aanvaarden, kon met een gerust hart worden begonnen aan de warming-up. Iets te gerust misschien want een lichte donderspeech van Thomas en later Bert waren nodig om iedereen op scherp te zetten. Het kampioenschap is bijna, maar nog niet helemaal, in de pocket.

Vanaf de kick-off werd er aardig gretig gespeeld. Wat er in resulteerde dat snel de punten voor de benodigde 4 try’s op het bord stonden. Thomas’ conversies vlogen er mooi door en op een hagelbuitje na leek er geen vuiltje aan de lucht. Af en toe mooie combinaties, goede support en offloads maar ook erg veel knock-ons en forward passing door onvoorzichtige passing en soms matige timing. Stand Halftime: 41-0. Na rust werd op dezelfde voet verder gespeeld en kwam het zelfs tot een try tegen. Ik denk de enige keer dat DIOK op onze helft heeft gespeeld. Misschien kwam het omdat Henk inmiddels op de wing stond bij de tegenstander. Who knows. De tries werden gescoord door (onder andere): Lars S., Marijn, Roeland en Thomas. Eindstand: 67-5. Kortom: doelstelling gehaald.

Het is mooi om te zien dat dit team een brede selectie heeft en dat ook spelers uit het tweede team moeiteloos inschuiven. Zonder morren gunt men elkaar speeltijd want iedereen is belangrijk. Eén team, één taak: kampioen worden. Nog twee wedstrijden te gaan, één punt is genoeg. Als alles gaat zoals het moet, en dat gaat het, dan proosten we aanstaande zondag om een uurtje of 17:00 op het kampioenschap van de 2e klasse Noord. Het zal daarna nog lang onrustig zijn in de Klikspaan. U bent alvast van harte uitgenodigd.

Hit of the day: Tjarko. Man of the match: Sjoerd (eerste volledige wedstrijd voor team A, en hoe!). Dick of the day: Marten.

RCG 1
LRC Diok 2