Geplaatst op 10 april 2016 door Erwin de Vries

Wedstrijdverslag RCD Pickwick Players 2 – RCG 2

Rond de klok van kwart voor twee, werd een ieder van ons al door (slavemastah) Sietse in Deventer verwelkomd. Hij zou naar eigen zeggen zijn vroege aankomst wijten aan iets wat te maken had met “blue bullit”?! Al gauw had een ieder de koppakking lek, want de gevoelstemperatuur in Deventer was vandaag een overweldigende 21,8 graden. Afijn, veel tijd voor stiekem bruinen was er niet, dus gauw kleden. Onder het genot van een playlist die je eerder terug zou verwachten in winkelcentrum Paddepoel, werden de shirtjes verdeeld. Met name door deze sub-tropische omstandigheden, laste Sietse een verkorte versie van de warming-up in. De bare essentials aan strek oefeningen en even het lijntje bij langs. De opstelling als volgt; 1. Mark 2. Rene 3. Niels 4. HJ 5. Jurjen 6. Leo 7. Sjoerd 8. Kyle 9. Govert 10. Sietse 11. Ahmed 12. Matt 13. Shaun 14. Anne 15. Lars 16. Ronald 17. Brandon 18. Toussaint 19. Thijs 20. Max 21. Arjen 22. Guus.

Overigens niet onbelangrijk om te vermelden; na een zeer belabberd competitie duel tegen dezelfde mannen een aantal weken geleden (wat uitliep op hun eerste overwinning van het seizoen) was er vandaag duidelijk werk aan de winkel. Onze naam zuiveren wel te verstaan!

De wilskracht om onszelf te trakteren op meer dan één plate wedstrijd, kwam er echter niet meteen uit. Het waren de Pickwickers die het scorebord vandaag ontmaagden. Een onoplettend moment op de flank, liet de poorten open voor de rappe rooie renner van TPP. De schade aangericht door deze sprinter zou hier dan ook niet bij blijven. Hoe dan ook, was het Groningen die de teugels meteen aantrokken en na een paar minuten via een try van Sietse, de score weer gelijk trokken. Een terechte beloning van wat voort vloeide uit constante druk op TPP en het effectief supporten van elkaar in de rucks. Daarnaast mag ook gezegd worden dat Groningen vrijwel de gehele wedstrijd domineerde in de scrums. De aandacht hieraan besteed de afgelopen weken in de trainingen is, volgens mij naar een ieders zeggen, absoluut te merken. Kort na de gelijkmaker, wist Niels (die op de valreep mee was gekomen vandaag), Groningen verdient op voorsprong te brengen. Niets gevend om de obstakels in het leven, korte metten maken met wat er in je weg staat. Het liet mijn hart sneller slaan…
Fast-forward naar de tweede helft, gingen beide ploegen vrijwel gelijk op in score verloop. Echter wel met een constante voorsprong van Groningen van ongeveer tien punten. De scores die bij TPP op het bord belandden waren dan ook veelvuldig aan Groningen zelf te danken. Fouten binnen de organisatie werden effectief bestraft waardoor het een spannende wedstrijd bleef. Ongeveer tien minuten voor tijd, was de afstand tussen beide partijen nog ongeveer negen punten. Een ieder wist dat dit een cruciaal moment was voor de wedstrijd. TPP zou nog prima in staat kunnen zijn om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dit besef kwam echter gelukkig duidelijk binnen bij het gehele team van Groningen. ‘’Knokken boys, we zijn er nog niet!’’ klonk het achter de palen. De doodslag, komende vanuit de Groningse hoek, kwam ongeveeer vier minuten voor tijd, toen Shaun voor de vierde keer(!), als een elastieken ballerina uit de zwanendans, door de verdediging van TPP zwierde.
‘’Laatste actie!’’ riep de scheids die overigens een prima wedstrijd floot. Een fractie later, was het Kyle die de bal in ontvangst nam. Hij moest op de valreep nog even de spreekwoordelijke brommer aanslingeren. Want deze zee van ruimte zou uiteindelijk zijn kers op de taart worden. Vol gas naar de laatste score en daarmee het eindsignaal van de wedstrijd (en daarna door naar de bosjes). Eindstand 20-46.
Een verdiende overwinning van Groningen waar wij vooral als team goed hebben gepresteerd. Men of the match waren terecht Shaun en Matt. Na de wedstrijd genoot een ieder van koud pils, broodjes ‘Jottum’ en vooral de laatste zonnestralen van wat weer een heerlijke zondag middag was.
Liefs, Hodor.

RCD Pickwick Players 2