Geplaatst op 6 maart 2016 door Jan van Dehn

Wedstrijdverslag Pickwick Players 1 – RCG 2

Een prachtige zondagmiddag in Deventer en het de 2e team van Groningen mocht aandraven voor een mooie pot rugby. Eenmaal aangekomen in Deventer zat er veel vertrouwen in de jongens van Groningen. De weer was prachtig en de boys hadden er zin.

De eerste fluitsignaal klonk en Groningen begon gelijk gevaarlijk en kwam bijna tot een try. Helaas werd die vlak voor de tryline gestopt door de verdedigende lijn van de Pickwick Players. Vlak daarna kwam Pickwick op een voorsprong doordat Groningen hun hoofd er niet bij had en geen goeie tackles maakte. Groningen kwam later terug in de wedstrijd met een prachtige maul van de forwards wat leidde tot een try voor Groningen. Helaas verloor Groningen de pit in de wedstrijd en volgde er de ene naar de andere try van de Pickwick Players. Ook kwam er dankzij een goede kick van Groningen en de snelle sprint van Anne weer een try voor Groningen wat weer hoop gaf in de wedstrijd.

Vlak voor de 2e helft kwam Ross nog even een peptalk geven om ons weer in het spel te brengen. Helaas was het niet genoeg want ook de tweede helft miste er pit bij Groningen. Groningen liet veel vallen het gehele wedstrijd en maakte niet de harde tackles die gemaakt moesten worden. Vlak voor het einde van de wedstrijd kwam er wel een prachtig stukje rugby te kijk aan de Groningse kant. Jasper maakte 2 prachtige try’s voor het einde van de fluit signaal. Een prachtige kick over de back line van Pickwick van Jasper wat resulteerde in een prachtige individuele actie wat leidde tot een try van Jasper voor Groningen.

Eindstand The Pickwick Players 44 – 24 RC Groningen 2

Om mee te nemen naar de volgende wedstrijd is dat er meer communicatie moet zijn tijdens de wedstrijd en om hier voor te zorgen moeten we allemaal vaker samen trainen. Onze captain Kyle vond het daarom ook niet nodig om een Man of the Match te kiezen. De Dick of the Day is natuurlijk Brandon voor het niet op komen dagen.
Op naar volgende week zondag tegen Zwolle waar we keihard moeten strijden om de laatste twee wedstrijden goed te maken. We gotta show some fire!

Pickwick Players
RCG 2