Geplaatst op 20 maart 2017 door Jan van Dehn

Wedstrijdverslag Oisterwijk Oysters 1 – RCG 1

Op deze druilerige zondag stond de uitwedstrijd tegen rugby club Oisterwijk, bijna Oostenrijk op het programma! 09:55 Verzamelen achter het station, in de auto’s en lekker die kant op.

Bij de aankomst was de ontvangst hartelijk, er werden 2 wedstrijden gespeeld, de koffie stond klaar.. het ligt ver uit de buurt van stad, toch voelde het als een lekkere plek om te ballen! Dat dit uiteindelijk balen werd hadden we toen nog niet in de gaten.

Kleden en een korte peptalk over de eerste 20 minuten tegen Utrecht, dat kunnen we beter.. dat moet beter! Na een lekker warming up kon de match eindelijk beginnen.

De start van de match was eigenlijk gelijk opgaand, het was stil aan beide kanten er werd gezocht naar het initiatief en de zwakke plekken om uit te buiten. Het was duidelijk dat de thuis wedstrijd in Groningen indruk had gemaakt. Helaas voor ons kregen ze eerder grip op de wedstrijd en benutte de kansen waar wij ze lieten liggen. Dit gaf ze vertrouwen en wij hadden er als team geen antwoord op. Met een rust stand van 20-0, waar we 5 minuten voor het einde nog tegen een achterstand van 10-0 aankeken ging het in de laatste minuten erg hard. De eerste 20 minuten van de 2de helft is Groningen opzoek gegaan naar revanche, maar er zaten teveel fouten in ons spel.. die helaas door onze tegenstander keer op keer genadeloos werden afgestraft!

De eindstand staat dus bovenaan, helaas hebben we vandaag niet gebracht wat we wel op de mat kunnen laten zien! Deze week zullen we als team kijken wat er moet gebeuren om volgende week de punten op de Esserberg te houden. We hebben eerder het seizoen laten zien dat we een jonge ploeg met potentie zijn, dus laten we leren van vandaag en gelukkig beginnen we volgende week weer met een 0-0 stand.

Dat we overigens de derde helft lachend gewonnen hebben onder aanvoering van onze trainer/coach mag duidelijk zijn! We zijn een geweldig team, dat met het commitment en het enthousiasme waarmee we vandaag de dag in Oisterwijk eindigen hele mooie prestaties gaan bereiken! Dat hebben we laten zien dit seizoen, het is jammer dat het vandaag even niet lukt.. maar ik heb vertrouwen in de laatste 4 wedstrijden!

Jullie trotse captain

Oisterwijk Oysters 1