Geplaatst op 6 maart 2017 door Jan van Dehn

Wedstrijdverslag Lady Bears – Lady Wasps

Zondag rugby dag, het zou een regenachtige dag worden en er stond een belangrijke wedstrijd op ons te wachten. Als we deze wedstrijd winnen, komen we tweede in de poule te staan en dat is iets waar we erg vrolijk van zouden worden. Tijdens de warming up begon de zon te schijnen, de thermoshirts gingen uit en de focus ging aan. Na nog wat laatste tips van Jessica, Dylan en Klaas stond iedereen vol adrenaline klaar om de Lady Wasps te laten zien waarom er niks boven Groningen gaat.

En we gingen hard. In de eerste 10 minuten was de eerste try, gemaakt door onze Captains Leny, met conversie al voor ons. Helaas zagen de Wasps al snel hun kans en hadden we een try tegen. Gelukkig hebben de Wasps geen Siska in hun team en hebben ze moeite met conversies. We zaten niet bij de pakken neer en binnen een paar minuten kon ikzelf door een mooie pass van Siska mijn eerste try maken (euforisch momentje). Niet snel daarna brak Francisca door en de derde try was binnen. Inmiddels stond het 21-5 en we waren niet van plan om te stoppen. De Wasps beseften dat ze alles moesten geven om ons te verslaan en herpakten zich. Het spel werd al snel wat rommelig, wat resulteerde in rucks die niet goed werden opgebouwd en tackles die te hoog of niet werden gemaakt. De Wasps kwamen hierdoor twee keer over onze try line. Gelukkig brak Giny als een speedy gonzales door de verdediging en kon Francisca via Jeanine nog een try maken vlak voor de rust. De eerste helft was voorbij en de stand was 28-17. Na een peptalk, wat druiven en bananen zaten de Lady Bears weer vol energie om door te gaan. Als tip werd meegegeven dat we iedereen konden tackelen zolang we maar laag zaten, rust konden creëren tijdens een ruck en alleen moesten kicken wanneer daar de ruimte voor was.
Na de rust hadden we kortstondig een after diner dip waardoor de Wasps de stand op 28-22 brachten. We herpakten ons en vochten hard terug. Scrums en line outs werden gewonnen, er werd laag getackeld en af en toe werd het voor een Waspjes iets te veel waardoor de wedstrijd stil gelegd moest worden. We begonnen te merken dat we fitter waren dan onze tegenstander en het werd al vrij snel duidelijk dat de tweede helft van ons zou worden. Francisca zag weer een kans en drukte de vijfde try van de dag in het midden van de lijn. Het werd even spannend door een scrum vlak bij onze try line, maar onze voorwaartsen waren te sterk. We dreven de Wasps weer terug naar hun helft, waar een ruige maul bij de try line ontstond. Er werd hard gestreden om de bal en uiteindelijk scoorde Aniek (die haar eerste wedstrijd in een jaar weer speelde) een try. Met nog drie minuten op de klok mocht ik na een mooie actie van Gwenda de laatste try van de wedstrijd maken, waardoor de eindstand op 47-22 kwam te staan.

Met dank aan het mooie samenspel tussen de voorwaartsen en de lijn, de ref (Monique) die last minute kon fluiten en er voor zorgde dat de wedstrijd door kon gaan, het positieve gebrul van de supportende beertjes aan de zijlijn en aanwijzingen van de lieftallige coaches, hebben we een fantastische wedstrijd gespeeld met een welverdiende eindstand. Ik geniet nog een paar dagen na van de wedstrijd met een brandend gevoel ik mijn spieren.

Heleen

Lady Bears