Geplaatst op 30 januari 2018 door Jan van Dehn

Wedstrijdverslag Lady Bears – Greate Tryn

Daar is die dan , eindelijk zondag 28 januari , dit gaat de klapper worden. De spanning is bij een aantal wel wat aan de hoge kant (ook bij mij ) vandaag moet het gebeuren. der op of der onder …….lady bears vs greate tryn

We spelen op mooie tijd, rustig begin van de dag.
Ik stap samen met mijn trouwe supporter in de auto op weg naar mijn Groningen (zal altijd mijn Groningen blijven) .
maar we hebben even de tijd , waar ik de tijd even benut heb om mijn nageslacht even te vertellen hoe het lang lang geleden is begonnen .
ja januari 1999 , ik was nog heerlijk jong ,18 jaar net op kamers in groningen .
mijn huisgenootje had de vervelende gewoonte om op zondag wat te lang op bed te liggen .
dus vaak werd ze door hard geram op de deur bel uit bed gerammeld , maar ja daar werd ik dus ook wakker van , dus hé myrthe wat doe jij dat ze je elke zondag uit bed halen .
M: nou rugby …..
L: rugby ??????
M:ja is echt heel leuk , ga maar eens mee
L: oke
zo gezegd zo gedaan
eerst volgende training stond ik met een ovale bal in mijn handen tot mijn enkels in de sneeuw , beetje half half training , ivm kou en sneeuw .
toen de vraag : ga je zondag mee naar tilburg .
ja oke prima . dus daar stond ik zondag ochtend om 8 uur op het station , ik ga zien wat rugby is .
in de trein hadden de dames een verrassing voor me , de een had een shirt , de ander schoenen , weer ander broekje en zo had ik in een mum van tijd een gehele outfit bij elkaar . toen mocht ik volgens mij naast Hester van Bruggen plaats nemen en werden de regels met me door gesproken .
ze waren maar met 14 die dag en nu 15 !!!
ik snapte er werkelijk niks van ..
maar goed ik werdt een winger (1 wedstrijd daarna nooit meer)
tijdens de 2 x 35 min ( ja toen nog 35 ipv 40 min) heeft de trainer van toen de hele wedstrijd mij gecoached .
mij letterlijk verteld wat ik moest doen . naar voren , naar links , pak die, naar achteren, naar rechts en pak die , lopen lopen .
na……. 70 minuten ,3de helft , een trein reis terug (met zingen en bier) ,nog maar een biertje in de toeter ………….snapte ik er nog steeds niks van , katje lam ,maar ik vond het geweldig !!

maar terug naar vandaag waar het hele verhaal nou om ging is dat ik na 19 jaar ,vele wedstrijden en toernooien verder nog steeds een onderbuik kriebel heb en zenuwachtig ben .
ondertussen op de club aan gekomen .
er hangt een gezonde spanning , we hebben er zin in , tijdens de warming up is de focus al goed . we gaan dit varkentje wassen.
we beginnen ook zeker goed , eerste try is van ons (leo) wat een mooie team try en door leo goed afgemaakt.we zijn mooi samen aan het vechten . helaas komen de friese dames door een panalty die wij slecht verdedigt hebben weer gelijk.
we hebben gevochten geknokt , mooi samen gespeeld en daar zijn nog 2 try’s uit gekomen (beide hard gewerkt met zijn allen maar gedrukt door francisca )volgens mij is de rust stand 17-5 tweede helft ,
we hebben geknald ,
voor elk en met elkaar gevochten en geknokt ,
fantastich gescrumd ,
mooi samen gespeeld ,
maar meer zat er niet in .
dus de eindstand is ook 17-05
na een klein weg gepinkt traantje van mij, blijft er een overal gevoel over om ongelofelijk trots te zijn dat ik een lady bear ben , wat een team , heerlijk , genoten .met 34 dames waren we vandaag , tof dat jullie er allemaal waren , zeker ook degene die niet tussen de witte lijnen konden shinen ! en als prop rest mij natuurlijk ook nog grote dank voor de heerlijke hapjes die op tafel zijn verschenen. love you girls !

Foto van de wedstrijd gemaakt door Jan van Dehn zijn HIER te zien

Lady Bears