Geplaatst op 30 oktober 2016 door Jan van Dehn

Wedstrijdverslag Lady Bears – Castricum

30 Oktober 2016. Lady Bears vs Castricum

De dag waarop de Lady Bears weer met goede moed naar hun geliefde veld op de Esserberg reizen, om de dames van CAS weer diep in de pupilletjes te kijken. De spanning was hoog en de opkomst ook, meer dan 20 dames die deze wedstrijd opgesteld konden worden! Een sterk team dus en een paar goede trainingen achter de rug, vandaag gingen we punten pakken!

De usual voorbereidingen werden getroffen en we verzamelden mooi op tijd in de gym. Jessica besprak de opstelling en hield een enorm motiverende speech (“Dit is ONS terrein” – Jessica). Degene die door de drankjes van de avond ervoor nog wat beneveld waren, werden door deze woorden wel wakker geschud.

Ruim voldoende tijd voor de warming up en we waren aan. Zelf zo aan dat er tijdens de warming up wel wat meer gelachen kon worden. Ondertussen cirkelde de dames van CAS joggend om ons heen terwijl ze hun warming up deden. Opzet? Waarschijnlijk.

De kick off en we waren los. Lady Bears ontvingen en er werd direct hard opgelopen en ingegaan. Zeker tien minuten lang was het een hard gevecht waar wij balbezit hadden en steeds meer meters maakten op hun helft. Helaas niet genoeg voor een try. De sterke nr. 8 van CAS brak door onze defence en scoorde de eerste try. Helaas ook direct na de kick die hierop volgde wist CAS weer te scoren.

Het was duidelijk dat CAS een stel sterke dames had opgesteld die absoluut niet op snelheid mochten komen en daar werd dan ook vooral op gefocust. We waren sterk in onze defence en liepen voor het grootste gedeelte van de eerste helft eensgezind op. De scrum was van ons en als we de bal hadden werd deze lekker doorgespeeld. Toch stonden we bij rust iets van 34 tegen 0 achter.

De 2e helft wordt als een team gespeeld door de lady bears. Waar we soms nog wel eens in ons eentje willen shinen was dit nu niet het geval. Voorwaartsen waren samen en de lijn stond klaar.. nou ja op 1 missertje na dan.

We scoorden drie tries over de lijn na mooi samenspel. Samenspel wat bij Cas miste. Hun nr 8 en nr 3 hebben de wedstrijd gemaakt en liepen keurig met volle snelheid door menig Lady Bear heen. Oftewel de Lady Bears hebben verloren maar als team is dit denk ik wel 1 van onze meest gefocuste wedstrijden. Geen offside als het spel veranderde en we moesten verdedigen, we waren alert bij de penalty’s en liepen sneller op bij defence.

Lady Bears
Castricum