Geplaatst op 21 maart 2016 door Jan van Dehn

Wedstrijdverslag Junioren RCG – Haarlem 2

Junioren RC Groningen vs. Haarlem 2 – derde in de poule geworden!!!

Zo goed als iedereen stond om 11:00 klaar, maar niet op het veld dit keer. We gingen eerst de lang uitgestelde motivatievideo Road to Glory (WC 15, Paddy sports) kijken. En we kregen een filmpje te zien waarin ex prof rugbyer en rugby presentator Jayjay Boske ons persoonlijk succes wenste. Dit was namelijk de belangrijkste wedstrijd die zou beslissen of wij de 3e of de 4e plek kregen in de competitie. Iedereen was er klaar voor maar het was nog geen tijd, dus na en tijdens de warming up hebben we nog gekeken naar het laatste deel van de wedstrijd van de cubs. Die wonnen, wij moesten en zouden dat ook. Vlak voor de wedstrijd kwam Joost Besamusca (ex NL jeugd rugbyspeler en gelegenheidscoach) ons vertellen dat de oorlog was begonnen.

Toen was het zover, met het fluitsignaal begon de wedstrijd. We gingen er gelijk vol voor en scoorden dan ook al snel de eerste try. Na deze en elke andere try in de wedstrijd kwamen we bijeen en gaf Joost B. ons een peptalk zodat we niet overmoedig werden. Tijdens de aanval waren we scherp en vol agressie met goede support en tijdens de verdediging hadden we een goede organisatie en maakten snoeiharde tackles. Wat ik op dat moment heel frustrerend vond want ik was full back en hoewel ik vol adrenaline zat mocht ik de eerste 25 minuten helemaal niemand tackelen, omdat er gewoon niemand door kwam. We hebben bijna de hele eerste helft op hun helft gespeeld. Maar de laatste 5 minuten van de eerste helft speelde zich helemaal voor onze tryline af. We kregen ze maar niet weg, echter met volle inzet en keiharde tackles hebben we stand gehouden en toen het fluitsignaal de pauze aangaf hadden we nog steeds geen try tegen.

De tweede helft begon. Waarschijnlijk waren we een beetje overmoedig geworden, want we kregen al snel een try tegen. Joost kwam er weer bij om te zorgen dat we niet op elkaar gingen zeiken en om ons duidelijk te maken dat het nog niet voorbij was. Dat zou ons niet nog een keer gebeuren. We gingen verder en speelden weer een stuk beter. Ik kreeg een bloedneus tijdens een tackle, maar met een propje in mijn neus mocht ik gelukkig verder spelen. De rest van de 2e helft was het veld weer ons terrein en hebben we weer heerlijk geknokt, veel try’s gemaakt en niemand meer door gelaten. Zij speelden ook goed maar wij speelden beter, dankzij onze enorme motivatie om 3e te worden. We hebben nog nooit zo goed gespeeld en nu staan we welverdiend 3e. Dat gaan we zo houden!

Eindstand 39-5, Men of the match: Jean-marc, Simon en Gijs.

Floris van Eisden

Volgende week: friendly match thuis tegen Rumney RFC (Wales), kick-off 13:00, komt allen!

RCG
Haarlem 2