Geplaatst op 12 maart 2016 door Jan van Dehn

Wedstrijdverslag Junioren RCG – Drenthe/Phoenix

12 maart ’16 RC Groningen Junioren 1 vs Combi Drenthe/ Phoenix Junioren 1

Na een paar trainingen te hebben gehad was de tijd dan toch eindelijk aangebroken, mijn eerste wedstrijd. En het was gelijk niet de minste tegenstander, we speelden namelijk tegen het juniorenteam van Drenthe/ Phoenix. De leider van de competitie. En nadat ik de uitslag van de vorige wedstrijd had gehoord wist ik dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden.
Het begon zoals elke wedstrijd begint, denk ik, met de warming up. Nadat ik snelle uitleg kreeg over wat nou de bedoeling was konden we beginnen. Een ding wist ik zeker aan het begin van de wedstrijd, ik moest achter Jean-Marc staan als we in de aanval waren. Het fluitsignaal klonk en nog geen minuut daarna stonden we al een try achter. En toen dacht ik: dit wordt vast weer zo’n wedstrijd als de vorige. We hielden Emmen een tijdje tegen, maar toch werd de tweede try ook gescoord. We kwamen steeds verder de helft op van Emmen maar de try wou maar niet komen. Toen kreeg Johannes de bal die rende even van de ene kant van het helft naar de andere kant. Een mooie actie, die de rest van het team inspireerde.
We stonden toen nog maar 1 try achter. Die actie van Johannes inspireerde mij ook en ik probeerde het ook maar eens en tot mijn verbazing kwam ik verder dan ik dacht. Naast me hoorde ik al geschreeuw om te passen. Ik viel al half op de grond en liet de bal vallen. Ik dacht dat de actie afgelopen was en dat Emmen de bal weer te pakken had. Maar op een of andere manier stond iedereen te juichen. We hadden de gelijkmakende try gescoord. En toen kwam het besef dat we deze wedstrijd op zich best wel zouden kunnen winnen.
Na een mooie strijd op het veld resulteerde dit uiteindelijk toch in een nederlaag. Ook al voelde dit niet zo. We waren ten slotte niet zo ingemaakt als de vorige keer. En voor mij was dit een mooi debuut voor een hopelijk goed rugby seizoen.

Eindstand: 24 – 36
Man of the Match: Daan Lensink