Geplaatst op 2 april 2016 door Jan van Dehn

Wedstrijdverslag Junioren Frieslân – RCG (oefenpot)

Vertrek
Iedereen moest om 10:00 bij Ni Hao zijn in het Stadspark, maar zoals gewoonlijk zijn er een paar die meer van hun bed houden. We vertrokken ongeveer om 10:10 van Groningen naar Heerenveen en vol moed kwamen we na een 1 uur rijden aan. We stonden allemaal ruim op tijd op het veld, met een nieuwe grootte brede speler: Daniël Nuus! We kregen de standaard warming up van Danny. En toen was het 12u try time!

1ste Helft
Iedereen had er zin in! Wij ontvingen de bal maar al snel verloren wij die ook weer en werd er gelijk een try tegen gemaakt, en dat gebeurde een 2e keer. Maar ook de 2e keer werd de conversie misgeschoten. Wij ontvingen de bal weer, maar dit keer deden we het goed: er was op tijd support en even later drukten we een try en scoorden we de conversie. Dit keer ontvingen zij de bal en iedereen liep goed op en al snel kregen we de bal weer. En drukten we weer een try + conversie. We stonden voor, maar de bal was nog maar net gekickt toen Daniël iets ergs overkwam! Hij liep in met de bal en zette 2 mensen weg, maar toen hij weer door wilde rennen lukte dat niet omdat iemand op zijn onderbeen was gevallen, dus gaf hij snel nog een offload. Pas toen de bal uit was zette de Ref het spel stil. Direct kwamen er mensen bij Daniël die nog steeds op het veld lag te creperen van de pijn. Hij kon niet opstaan. De rest van het team ging niet dichtbij staan om Daniel en begeleiders ruimte te geven. Al snel was er een ambulance bijgehaald. Daniël werd met de ambulance van het veld gereden. Zijn teamgenoten klapten en ondersteunden hem toen hij in de ambulance werd getild. De tegenstanders maakten een haag waardoorheen de ambulance het veld afreed. Het spel ging verder en er zijn geen try’s meer gemaakt.

2de Helft
De 2e helft ging niet zo goed als de eerste. Er werd te veel gezeken op elkaar waardoor niet iedereen er de hele tijd bij was en kregen we snel try’s tegen. Gelukkig maakten zij niet veel conversies. Zelf maakten we ook try’s, een paar hele mooie, bijvoorbeeld die van Pieter! Maar het waren er niet genoeg om Frieslân te verslaan. Frieslân had veel meer concentratie dan dat wij hadden. Doordat het steeds niet lukte om te scoren werden sommigen ook geïrriteerd.

Man Of The Match: Daniël Nuus!
Eindstand: 29-19

Geschreven door: Jesse Jeronimus