Geplaatst op 7 november 2019 door Lars Smith

Wedstrijdverslag Haagse Rugbyclub 2 vs Rugbyclub Groningen 1

Op zondag 3 november 2019 vertrok heren 1 van Rugbyclub Groningen richting den Haag om het op te nemen tegen het 2e team van de Haagse Rugbyclub. Eenmaal aangekomen in den Haag werden de Groningers ontvangen in het gloednieuwe clubhuis van de Haagse rugbyclub. Het weer was hier, net als in het hoge noorden, grijs, fris en nat. Mogelijk dat dit een invloed kan hebben op de wedstrijd.
Na de gebruikelijke warming up waren de heren Van RCG 1 klaar voor de strijd. In de eerste helft van de wedstrijd ging de score gelijk op. Eerst kwamen de Groningers op een 0-3 voorsprong door een strakke kick van fullback Sam Brouwer. Niet al te lange tijd later antwoorden de Haagse rugbyclub met een kick op de palen om de stand gelijk te brengen. Er waren veel pogingen van de Groningers om weer een voorsprong te nemen in de eerste helft, maar door veel slordige fouten en een zeer groot aantal knock-ons bleef de score de rest van de eerste helft gelijk.
In de 2e helft van de wedstrijd werd het aantal knock-ons van beide kanten voortgezet, waardoor de voorwaartsen van Groningen regelmatig de kans kregen om te laten zien hoe dominant zij kunnen zijn tijdens het scrummen. Daarnaast zat de Groningse scrumhalf Joop Angenent als een pitbull boven op zijn directe tegenstander waardoor de Haagse rugbyclub zeer veel moeite had om de bal te verwerken. Deze dominantie gecombineerde met een aantal mooie looplijnen van de Groningse driekwarters resulteerde in 3 try’s van de Groningse kant en bracht Groningen op een 20-3 voorsprong. Richting het einde van de 2e helft wist de Haagse rugbyclub zich nog terug te vechten in de wedstrijd om door een try te scoren en de achterstand terug te brengen tot 10-20. Helaas voor de Hagenezen bleef deze stand staan tot aan het eindsignaal van de referee.
In het clubhuis van de Haagse rugbyclub werd de wedstrijd op de gebruikelijke manier na besproken en werd Joop Angenent benoemd tot man of the match. Onder luid gezang van de Groningers werd de overwinning nog goed gevierd.
Haagse Rugbyclub 2
Rugbyclub Groningen 1