Geplaatst op 20 september 2017 door Jan van Dehn

Wedstrijdverslag Foeste Moiden – Lady Bears

Foeste Moiden – Ladybears

De spanning zat al sinds vorige week in de lucht binnen de Ladybears. Na een leuke pot gespeeld te hebben tegen keulen op ons lustrum, was elke beer klaar om dan ook echt de competitie in te duiken. Na weken van voorbereiding was dan eindelijk de dag aangebroken; 17 september 2017. De dag van de eerste echte game.

De ochtend begon zonovergoten toen we vertrokken vanuit Groningen. Het sidderde en beefde in de auto’s, we zijn er klaar voor.

Dan de wedstrijd. We beginnen goed. Na wat verwarring over de tekens die de ref geeft, maakt Francisca toch een eerste try en geen penalty tegen.
De moiden zijn harder dan verwacht. Een aantal flinke voorwaartsen dreigen door te breken, maar omdat er goed opgelopen wordt door de ladybears is dit bijna onmogelijk.
De try’s blijven aan onze kant vallen, maar niet al te makkelijk. Het is duidelijk dat we nog wat verbeterpunten hebben. Echter weten Francisca, Hepie (klein), Hepie (groot) en Wendy wel de winst vast te stellen.

We hebben nog wat geschoven waardoor de wissels allemaal hebben kunnen spelen. En hoe! Zeer waardevolle aanvulling.

Jammer dat er veel penalty’s tegen gevallen zijn. Mede hierdoor weten de Moiden in de laatste twintig minuten twee try’s te drukken en een conversie te maken.

Eindstand: 12 – 41 WINST!

In ieder geval is de spirit weer UP binnen het team en hebben we voor een eersteĀ  wedstrijd goed gespeeld. Op naar de volgende wedstrijden! Next stop; Leeuwarden op 8 oktober! #zinin!
Foeste Moiden
Lady Bears