Geplaatst op 15 oktober 2016 door Jan van Dehn

Wedstrijdverslag Colts RCG – Twente Combi

Dit was een wedstrijd waar we zeker naar uitkeken; spelen tegen de koploper en kans om de 1e plek te veroveren! In de kleedkamer zat de sfeer er al goed in. Veel mensen hadden echt zin om een lekkere pot te spelen ondanks dat we maar met z’n 15-en waren en dus geen wissels hadden.

Het ging al wat de verkeerde kant op toen er weinig focus was tijdens de warming-up en de team-runs. Maar we hadden zeker nog allemaal de moed om lekker te gaan spelen. Toen de wedstrijd begon bleek dat we erg aan elkaar gewaagd waren maar dat Twente simpelweg een stuk beter georganiseerd was. Wij maakten af en toe nog wat domme foutjes zoals te veel fases over de zelfde kant met de voorwaartsen maken terwijl de lijn veel ruimte had en we maakten een paar domme kicks. En toen de eerste try tegen, dit was zeker een tegenslag maar we lieten ons koppie niet hangen! We hebben hard teruggevochten maar kregen in de 1e helft toch nog een paar trys om onze oren.

In de rust gaf Henk, onze coach voor deze wedstrijd, ons een stevige peptalk en we hadden allemaal weer de moed terug om toch nog te gaan winnen! En ja hoor onze 1e try van deze wedstrijd werd gemaakt door de later verkozen man of the match Daniël! Iedereen had het vertrouwen er in dat we deze wedstrijd gewoon gingen winnen want we stonden namelijk nog maar 2 trys achter. We gingen ervoor en daar kwam de 2e try gemaakt door onze aanvoerder Danny! Hierna kregen we jammer genoeg nog wat trys tegen en ging het spelen weer wat minder soepel. Tussendoor maakte Daniël nog een try maar Twente ook nog een paar en dat bracht ons bij het eindsignaal op 19 – 40.

Na de wedstrijd heeft Henk ons nog duidelijk verteld waarop we verloren hadden en dit was onze organisatie en communicatie. Voor de rest heb ik persoonlijk een lekkere pot gespeeld maar dit kan ik natuurlijk niet invullen voor anderen. Ik heb er zeker ook het vertrouwen in dat als we nog doortrainen en als we de volgende keer wel wissels hebben dat we zeker van Twente kunnen winnen bij de return-match 17 december.

— Armin de Leeuw
Eindstand: RCGroningen Colts — combi Twente Colts: 19 — 40

Man of the match: Daniël Nuus

Volgende wedstrijd: aanstaande zaterdag 22 oktober (kick-off 13:00 uur) tegen Combi Drenthe die ook met 21 punten van Twente verloren heeft. Komt allen! Wordt een mooie pot!

RCG
Twente