Geplaatst op 4 december 2017 door Jan van Dehn

Wedstrijdverslag Colts RCG – RC Delft

Wedstrijdverslag RC Groningen Colts 1 – RC Delft Colts 1.  02-12-17

Vandaag was een spannende pot. We speelden onze eerste wedstrijd na onze promotie naar de plate poule tegen Delft die al in deze poule speelde. We moesten het doen zonder onze gebruikelijke captain en voortouw Danny. Dit was lastig maar onze topper Does de co-captain nam de taak heel goed over. De sfeer zat er goed in ondanks dat het ook nog eens heel erg koud was. Dit was natuurlijk veel beter te verdragen met de heerlijke, door ‘Maatkleding Marjolein Lanting’ gesponsorde, waterdichte in-loop jacks met eigen naam en club logo’s. Na de warming up was het dan tijd voor de wedstrijd en volgens mij had iedereen er zin in.
Wij hadden kick-off maar waren nog niet helemaal scherp dus we kregen snel een try tegen. De 1e helft was voor de tegenstander ondanks dat we hard hebben gestreden en echt niet slecht hebben gespeeld. Na een geslaagde kick op de palen van onze Full-Back Joep gingen we met 3 punten op de teller rust in.
Maar toen kwam de 2e helft, hier waren we veel feller dan eerder en hebben we echt alles er uit gestreden. We kregen nog maar heel weinig try’s tegen vergeleken de 1e helft. Tegen het eind zij ik tegen Joep en Does we moeten de bal bij de hervatting eens op de backs schieten in plaats van op de voorwaardsen en dat deden we. Na een goede chase en tackel van Jean-Marc en Wouter hadden we hun verrast en kon ik de bal rippen voordat er een ruck gevormd werd. Er was snel support bij en met een snelle bal konden we Johannes over de tryline sturen. YES! De welverdiende try was binnen!
Hier harden we hard voor gestreden, Does schoot de conversie er in en zo hadden we ineens 10 punten. Hierna was de wedstrijd ook wel snel afgelopen. Iedereen was helemaal op, er zat helemaal geen energie meer in. We doken ook allemaal snel, nadat het veld was opgeruimd, onder de douche. Toen kwam Does er echter dat hij geen blouse en RCG club-das bij zich had dus ook al was zijn captain schap geweldig gegaan werd hij uit geroepen tot “Dick of the day”, Wouter werd “Hit of the day” en ik “Man of the mach”. Nadat Does deze titels had uit geroepen en de tegenstanders had bedankt zetten veel van ons met volle borst het Grunings volkslied in. Als een paar nog wat beter oefenen gaat dit de volgende keer ook perfect. Al met al hebben we een goede pot gespeeld, ook al verloren we, zijn we voldaan naar huis gegaan. Eindstand: 10-59

Foto’s van de wedstrijd zijn HIER te zien. Gemaakt door Jan van Dehn

Armin de Leeuw