Geplaatst op 29 maart 2017 door Jan van Dehn

Wedstrijdverslag Colts RCG – CL Pickwick Panthers

25 maart ‘17: Colts RCG — CL Pickwick Panthers

Tijdens de laatste training werden we nog even klaargestoomd voor de wedstrijd van zaterdag waarvan we wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden..

Na vrijdagavond met z’n allen vroeg op bed te zijn gegaan was het een mooie zaterdag met een lekker zonnetje…  Heerlijk rugby weer dus! Om 12u verzamelden we met z’n allen in de kleedkamer om de laatste tactieken door te nemen… nu iedereen de laatste verandering door had gingen we met z’n allen naar het veld en begonnen we met de warming up. Nadat Joost, onze coach, ons even op ons donder had gegeven omdat we niet op 1 lijn liepen wat een van de belangrijkste dingen is bij rugby… waren we erg gefocust en klaar voor de wedstrijd!

De kickoff om 13:15 was voor de tegenstander… Wij mochten dus aanvallen!

Onze eerste aanval was mooi en we kwamen diep in hun 22m maar we waren toch nog niet helemaal wakker en de kregen een penalty tegen. De tegenstander had dus de bal en zette harde pressie en we kregen snel 2 try’s tegen… De eerste 20 minuten liepen niet lekker… Maar 15 minuten voor de rust brak Johannes door de lijn heen, maakt een mooie run en scoort een try (1e try).

Na enige tijd van hard verdedigen en harde pressie van de tegenstander maakten wij een mooie turnover en passten we snel de de lijn uit…  Daardoor kon Nick een mooie try maken! Goed samenspel dus. We begonnen goed te spelen en vertrouwen te krijgen, Gijs kreeg de bal passte door naar Danny… Danny kickt de bal diep in de 22m van de tegenstander maar hij werd onderuit gelopen door de tegenstander die ook voor de bal ging… Ik kon de bal oppakken, Armin vroeg om de bal maar ik had geen ruimte meer om te passen en ging dus voor het contact. Met de goeie support van Armin die mij over de try-line drukte stond het 19-17 toen het rustsignaal klonk.

(2e helft)
We stonden 19-17 voor na de eerste helft, ons vertrouwen liep op… We dachten: dit hebben we in de broekzak… Maar door deze gedachtes werden we slordig en kregen we 2 try’s tegen… Het stond nu 19-29. Daan L. ging van het veld met een geblesseerde knie en het liep niet lekker… We werden moe en lieten de koppies naar beneden hangen, we kregen try na try tegen… We probeerden nog een try te maken maar we kwamen niet door de sterke verdediging van de CL Pickwick Panthers heen.

Het eindsignaal klonk met als eindstand 19-53 …

Volgende week moeten we tegen de Bulldogs, waarschijnlijk winnen we deze wedstrijd.

Man of the match: Gijs

Verslag van: Gijs Coopman