Geplaatst op 24 november 2017 door Jan van Dehn

Wedstrijdverslag Colts RCG – Hilversum 2

Het regende die zaterdagochtend hevig, dus het kunstgras was goed nat.
We kwamen allemaal om kwart voor twaalf de kleedkamer in en de sfeer was goed.
We moesten tegen Hilversum 2 en zij stonden derde.
Dit was de laatste wedstrijd van deze poule en was dus erg belangrijk.

En dan naar buiten in de regen.
De warming up ging zoals gewoonlijk en de forwards en de backs splitsen op om nog even te oefenen.
De eerste helft stond ik wissel en moest ik vlaggen, maar daar moest ik me even overheen zetten.
En dan komt het fluitje en de wedstrijd begint.
Niet lang en de eerste try tegen kwam al, waar nog velen van volgden.
Onze verdediging was helemaal niet verkeerd maar de tegenstander had een paar sterke jongens van het eerste team mee.
Met de aanval braken we er een paar keer door maar werden dan getackeld en verloren in de ruck dan door slordigheid de bal.
We hebben nog wel met een penalty de bal door de palen gekregen wat ons wat hoop gaf.
Hierdoor werd ik wat gefrustreerd, en toen de tweede helft eraan kwam en onze andere scrumhalf aangaf dat hij zich helemaal had leeggespeeld en er uit wou dacht ik:’yes ik mag er in.’

Toen de tweede helft begon was het inmiddels gestopt met regenen.
We hadden wat spelers gewisseld maar er werd nog steeds gescoord door de tegenstander.
We waren wel erg sterk in de rucks en ik zat lekker in het spel.
We zaten in hun twentytwo en de scrum was voor ons.
De bal belandde tussen de outside flanker en de nummer acht wat niet ideaal was en wat naar de lijn pasen onmogelijk maakte.
Dus ging ik maar zelf en ik kwam een paar meters verder waarna de forwards een pick up and go deden en toen kwam onze eerste try.
Dit gaf ons team weer wat kracht om te strijden.
En we hebben gevochten tot het einde.
Helaas hebben we toch verloren.
Maar we hebben een heerlijke wedstrijd neergezet en een nederlaag gaf ons team even een reality check nadat we alleen maar hadden gewonnen.
Uiteindelijk zijn we toch wel kampioenen van de poule geworden, en zijn we met een goed goed gevoel het weekend in gegaan.

Man of the match: Jarno
Hit en Dick of the day: Danny

Foto’s van de wedstrijd zijn hier (https://photos.app.goo.gl/7DkNCOmJOvPg1Ows2) te zien

Jarno