Geplaatst op 22 oktober 2016 door Jan van Dehn

Wedstrijdverslag Colts RCG – Drenthe

Het begon allemaal om 11:45. We moesten ons verzamelen in de kleedkamer. We kleedden ons snel om en gingen in kleine groepjes het veld op. Hier begon de warming-up die geleid werd door onze captain Danny. Hier begon het al: We waren niet serieus en zaten niet genoeg te focussen.

Om 13:00 uur was de kick-off. We begonnen een beetje halfbakken aan de wedstrijd. We kwamen niet snel genoeg op en er vielen gaten in onze verdediging. Ook de tackles gingen niet geweldig, maar zelfs met deze imperfecties wisten we een paar try’s te maken. Helaas slaagde de tegenstander er ook in om veel te scoren. Aan het einde van de eerste helft stonden we net achter. We kregen een peptalk en een beetje kritiek en waren al snel klaar om verder te spelen. Ik werd er helaas gewisseld omdat ik last had gekregen van mijn schouder.

De tweede helft begon. De boys die nog op het veld stonden hadden er allemaal zin in en hadden het vuur in hun ogen. Ze knalden er direct in. Er kwam nagenoeg niks meer door de Groningse verdediging. Er kwamen enkel nog wat mensen doorheen door een communicatiefoutje of een keer niet scherp zijn. De tegenstander maakte nog een try en het leek erop alsof we met 7 punten gingen verliezen. Gelukkig maakten de boys van Groningen samen toen nog een try. Hiermee was de wedstrijd nog steeds niet gered want we stonden nog met 2 punten achter. Op het allerlaatste moment maakte onze Daniël een solo-run en maakte hij de winnende Try. Hiermee was het toch een mooie dag geworden.

Eindstand: 20 — 17
Man of the match: Daniël Nuus
Geschreven door: Jasper Wesselink
Video-impressie van de wedstrijd: http://youtu.be/lSFz32XJn-A