Geplaatst op 9 oktober 2017 door Jan van Dehn

Wedstrijdverslag Colts RCG – CAZA

Wedstrijdverslag RCG – Combinatieteam CAZA

Twintig voor twaalf met het hele team in een te kleine kleedkamer. Iedereen omgekleed en naar buiten. Na de drie winsten beloofde het een spannende wedstrijd te worden tegen het combinatieteam uit Amsterdam. De warming up in de regen zorgde ervoor dat we niet rilden van de kou. Na de eerste tien minuten waren mijn schoenen al doorweekt, ik hoopte dat het op zou houden met regenen, helaas was dat absoluut niet het geval. Het was voor mij de eerste keer in jaren dat het de volle tijd dat ik op het veld stond aan een stuk regende.

Met vuur in de ogen en een honger naar try’s stonden we klaar voor de wedstrijd, de winst op het nieuwe veld moest en zou RCG toebehoren. Een fluitsignaal, drie passes en een briljante sprint, zoals we die gewend zijn van JM, later en de eerste try was een feit. Een golf van verbazing en vreugde trok door ons team, dit was onze wedstrijd.

De eerste dertig minuten hadden wij zwaar het overwicht, vooral in de rucks wisten we erg goed ballen te kapen en goed verder te spelen.

De onophoudelijke regen bemoeilijkte de ball-handling aanzienlijk, we deden zoveel mogelijk ons best om de bal te controleren maar raakten in een lastige situatie toen opeens CAZA 15 meter voor onze try lijn een lineout kreeg. We wisten de bal in bezit te krijgen maar door een mislukte counter-attack wist de tegenstander de bal terug te winnen en een try te scoren. Vlak voor het fluitsignaal gaven we ze hoop.

Dit voelden we nog in de eerste helft van de tweede helft, die werd voornamelijk gespeeld aan onze kant van het veld. Een sterke defense verhinderde nog meer try’s. Na twintig minuten ging eindelijk de knop om en werden we weer gevaarlijk. Een paar breaks later en we waren al weer dichtbij een try. Dit was er een volgens het boekje, een paar keer klapte de scrum vol in en daarna werd de lijn in gespeeld, try. Dit smaakte naar meer en de try die daar op volgde verliep bijna net zo. Twee minuten later klonk het eindsignaal, mede door de goede kicks van Gijs kwam de eindstand op 45-5. Met het gevoel van een verdiende overwinning en een tas die kilo’s zwaarder was door alle doorweekte kleding kon iedereen met opgeheven hoofd naar huis.

Eindstand: 45-5

Man of the match: Johannes