Geplaatst op 25 september 2017 door Jan van Dehn

Wedstrijdverslag Colts Pickwick Players – RCG

Foto: Karen Huitsema

23 september 2017

10 uur Ni hao dat staat op de planning. Vanuit daar doorrijden naar Deventer voor een spannende pot. Pickwick Players uit. Op dat moment stonden wij 3e achter de Pickwick Players op doelsaldo dus de wedstrijd ging om de 2e plek. Met een opkomst van 21 man, een aantal toeschouwers en prachtig weer stapten we de auto in.

Daar aangekomen begonnen we met een goeie warming-up van Danny. Na de warming-up gingen we het veld op en kon de wedstrijd beginnen. De eerste twintig minuten waren zwaar voor ons, constant op eigen helft aan het verdedigen. Harde tackles moesten ingezet worden. Er werd hard gewerkt om geen try tegen te krijgen en dat werd beloond! Een try voor Groningen gemaakt door Wouter. Conversie werd geraakt door Does dus de voorsprong was er. Niet lang daarna kregen we echter wel een try tegen, met een gemiste conversie stond het toen nog wel 5-7 in het voordeel van Groningen. Die try tegen was een zet in de rug om ons nog harder te laten werken. Zo kwam de uitbreiding van de stand voor rust nog 5-12.

Na rust waren we ook een stuk feller en zaten we er nog steeds bovenop. De wedstrijd werd door ons gedomineerd. We gaven de Pickwick Players weinig ruimte. De verdedigende lijn stond, en er werd goed druk gezet op de tegenstanders. De Pickwick Players maakte steeds meer foutjes en lieten veel ballen naar voren vallen. Zo kwamen er nog meer try’s voor Groningen binnen. Met hier en daar wat kleine foutjes van onze kant scoorden de Pickwick Players ook nog 2 try’s. Het maakte voor nu niets meer uit want de wedstrijd was al gespeeld. 15-31 is de eindstand dus een verdiende overwinning voor Groningen. Een mooie tweede plek hebben wij tot nu toe in de competitie. Met nog een paar wedstrijden te gaan, doen we er samen alles aan om die te winnen en de 1e plek te verzilveren.

Volgende week weer goed trainen en het weekend rust. De week daarop ontvangen we CAZA-thuis. Dat moet te winnen zijn!

Eindstand: 15-31
Man of the match: Wouter