Geplaatst op 8 oktober 2016 door Jan van Dehn

Wedstrijdverslag Colts Friesland – RCG

Zaterdag 8 oktober: Colts combi Frieslân versus RCGroningen

De wedstrijd waar naar werd uitgekeken, na vorig jaar een keer net verloren en één keer stevig verloren te hebben van de Friezen was dit dé kans om het goed te maken. Met 19 spelers zou dat in ieder geval goed moeten komen. Kleine tegenvaller, de Friezen hadden niet meer dan 9 spelers weten te regelen. Het werd 13v13.

Kickoff en wij ontvangen, deze mislukte en het werd een scrum die wij verloren, Friesland had in scrums de overhand aan het begin. De eerste try tegen volgde niet lang er na. Henk gaf ons een stevige toespraak en iedereen werd wakker geschud, we moesten dit winnen! De nix (eoa lijnactie) tussen Gijs en Daniël bleek een goede formule omdat het snel voor een try zorgde. Wel bleek dat Micha, de captain van de Friezen, lastig te tackelen viel. Met lage tackels had dit kunnen worden opgelost maar dit gebeurde niet veel. Daarna volgde een try van Danny, en weer een try van de Friezen. Jean-Marc werd een aantal keer gelanceerd aan de rechterkant, maar werd tot een blessure toe telkens uit getackeld. De derde try was een mooie team try, vanuit een ruk links op het veld werd mooi naar rechts doorgespeeld en rechts gescoord, met een stand van 17-15 klonk het rustsignaal.

De eerste 10 minuten verliepen niet soepel. Dit veranderde toen Johannes na een lineout door wist te breken en het veld over rende voor een try. De pases gingen over het algemeen redelijk, er was echter een paar keer waar een goede pass werd gegeven en zonder tegenstanders alsnog de bal uit de handen van de ontvanger viel, quick hands zou meer te zien moeten zijn in de wedstrijd. Na nog twee try’s volgde een individuele actie van Micha die door goede tackles verholpen had kunnen worden. De moeheid werd duidelijk bij de Friezen en wij zetten er een tandje bovenop en na de laatste try die door mooie pases tot stand kwam klonk het fluitsignaal.
We zouden nog moeten werken aan het tackelen. Henk had een goede toespraak over serieus zijn voor de wedstrijd. Als we ook aan het opstellen na de ruk werken komt het helemaal goed! De spirit zat er zaterdag namelijk wel in! Dit jaar gaan we voor de eerste plaats! ONE TWO THREE BROTHERS!!!!

Johannes

Eindstand: Colts combi Frieslân — RCGroningen: 24 — 41

Man of the match: Johannes
Aanstaande zaterdag kan van de naar het schijnt sterkste tegenstander (Twente) worden gewonnen en kan RCG de koppositie in de poule innemen.
Kick-off 13:00 uur, komt allen!

Friesland
RCG