Geplaatst op 18 oktober 2017 door Jan van Dehn

Wedstrijdverslag Colts Eemland 2 – RCG

Zaterdagochtend was het eindelijk zo ver. Tijd voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen tegen de colts van Eemland. We waren Eemland al voorbij maar we moesten winnen om het kampioenschap te verzekeren.

Na een goede warming-up ging de wedstrijd van start. Eemland begon zonder fullback maar na een paar minuten kwam er al een vervanger. We begonnen de wedstrijd heel zwak, de communicatie was slecht en er werd nauwelijks pressie gezet. Hierdoor kregen we na ongeveer tien minuten onze eerste try tegen. Hierna draaide de knop bij ons om, het vuur dat het hele seizoen al in ons team zat kwam weer terug en het duurde niet lang voordat de eerste try gedrukt werd door……
Na onze eerste try waren we gedurende de eerste helft de beste, we maakten al onze tackles en we waren super fel bij de rucks. Tijdens de eerste helft maakten we veel try’s die we aan het einde van de wedstrijd hard nodig zouden hebben.

Toen de tweede helft begon waren we nog steeds de betere, maar we zakten in de loop van de tweede helft weer een beetje af waardoor Eemland een try kon maken. Het was een zware wedstijd en Eemland raakte geïrriteerd waardoor ze onnodige overtredingen maakte. hierdoor kregen we een penalty die we door de palen besloten te schieten, Deze werd geraakt en deze drie punten waren aan het einde van de wedstrijd heel belangrijk. Aan het einde van de wedstrijd ging onze aanvoerder Danny eraf, we hadden het direct een stuk lastiger en kregen niet lang daarna een try tegen. Toen werd Johannes er ook afgestuurd met een gele kaart, Eemland was veruit de beste op het veld en bleef try’s scoren. Toen de wedstrijd was afgelopen stonden we voor met 2 punten, Eemland had 1 try meer dan ons maar wij hadden veel meer conversies geraakt en nog een penalty.

Nu is het allen nog een kwestie om van Hilversum en Drenthe te winnen en dan heeft Rugby Club Groningen er een kampioen bij.

Eindstand 27-29

Man of the match: Joep
Hit of the day Sem
Dick of the day: Johannes