Geplaatst op 6 november 2016 door Jan van Dehn

Wedstrijdverslag Big Stones – RCG 3

Afgelopen zondag was het zover, het 3e team van RCG mocht op het evenemententerrein Havelte optreden tegen het 1e van de Big Stones. Een pittige tegenstander waar we voorafgaand aan de wedstrijd verwachtten een goede kans te maken.

Na de aftrap werd al snel duidelijk dat we voor een goed resultaat hard moesten werken. Nog voor we het wisten was de eerste try en de additionele conversie (pittige hoek) gemaakt. Hierop werd onze veteraan Mattijs (flanker) lelijk getackeld en met, wat naderhand een gebroken rib bleek vervangen door Freek. Sterkte de komende tijd Mattijs. Hierop volgde nog een try+conversie tegen en was de toon inmiddels wel gezet. Gelukkig vond het sterensamble zichzelf snel terug en wist de pressie goed op te zetten tegen de Haveltenaren en met de rust was dankzij centre en sloopkogel Brian ook de eerste try van RCG een feit. Uiteraard was er meer van dit nodig in de tweede helft!

Nadat iedere speler en trainster Monique in de rust zijn of haar mening had gegeven over het spel gevolgd de bemoedigende woorden van captain Erik zijn we vol goede moed de tweede helft ingegaan. (Hierin mocht ook ik aantreden op de linker wing). Deze helft zette het team het scherpe en offensief sterkere spel goed door, de aanvallen van de tegenstander kwamen minder goed door en op een bepaald moment hadden we zelfs de overhand. Dit was zeker te danken aan de buffels die deel uitmaakten van de scrum’s en ruck’s waar we eerder in de wedstrijd nog moeite mee hadden. Uit deze opleving kwamen nog twee pareltjes van try’s voort van Rafael en Shaun!

Helaas bleek dit alles niet genoeg om de Drentenaren op te rollen. Met 29-15 moesten we naar 80 minuten het verlies nemen en verlieten we het veld met opgeheven hoofd. Het was een harde en eerlijke match die de volgende keer, in Groningen anders bepaald zal worden.

Uiteraard was de benoeming van de Man-of-the-match en de Dick-of-the-day niet uitgebleven. De matchwinner van RCG was door z’n onvermoeibare- en keiharde inzet Wim, die na afloop zelfs moeite had om te kunnen blijven staan. De dick van de dag was voor semi-geblesseerde, laatkomer en spullenvergeter Brandon, volgende keer beter jongen!

Al met al was het een mooie rugby-middag en keken we als team terug op een prima wedstrijd die perspectief biedt voor de komende weken!

Ewoud Potiek

Big Stones