Geplaatst op 23 oktober 2016 door Jan van Dehn

Zondag 23 oktober 2016
Lady Bears – Obelix: 32-10

Door: Nicol van Muijen-Van den Berg-De Vries

Alvorens de eerste woorden van dit eerste wedstrijdverslag getypt zijn hoor ik uit de stoel naast mij…”Wassen én het wedstrijdverslag?! Zo bont heb ik het nog nooit gemaakt!!”
Waarop ik reageer, “Nou lieverd, ik moet wat bekennen. Ik heb vandaag de hoer gespeeld, lees..de TEAMHOER. Owww en waar is dan het geld…:p?”
Nou, geld maakt niet gelukkig. Wat wel? Rugbyen met een fantastisch team op zondag!!!
Na drie zenuwpoepjes van ondergetekende werd ik op de club afgezet met de mededeling…”Mama voetballen…!” Aaaah. De toon was gezet. Thuis tegen Obelix en we moesten gaan winnen mét bonuspunten… zenuwen en de poepjes waren bij meer dames herkenbaar. Maar goed, dat is wél het begin van onze teamspirit! Want een ding kan zeker gezegd worden, er stond vandaag een team en wát voor een!

Na een fantastische warming up starten we de wedstrijd onder leiding van Naomi. Menig lezer laat zijn, haar fantasie de vrije loop bij horen van deze naam…ondergetekende had persoonlijk wat moeite met Naomi….ze moet nog veel leren en dat is juist goed (wie niet..tóch?). Maar een wedstrijd leiden was niet aan haar besteed…
Gelukkig hadden we na 5 minuten al een prachtige aanval opgezet en met mooie acties van onze voorwaardsen scoorde uiteindelijk Gwenda nadat ze de bal had overgenomen van ondergetekende. BAM!
Obelix kwam terug en scoorden na een break van hun full back. Deze mevrouw scoorde daarna helaas nogmaals. Aiaiai, maar niet lang daarna was onze Harry ( ja, naar deze dame zijn ook bepaalde moves vernoemd) in staat, met behulp van de voorwaardsen, te scoren!!!
In de 38 ste minuut reageerden de Lady Bears snel en assertief. Siska nam in hun 22 gebied een rappe penalty, Obelix stond niet op tien en Naomi….tsja die begreep het helaas niet en jawel ze gaf een 22 drop out…. Maar de toon was al eerder gezet en wij wisten dat we zelf het spel moesten maken. Voor het einde van de eerste helft scoorden we nogmaals en werd de conversie tussen de palen raak geschoten door onze scrum half!

De tweede helft was ook goed, een korte versie:

5′: 22-10, 7′: 27-10 conversie niet gelukt, 25′: 32-10 try en conversie.

Onze geweldige trainer stond erbij en keek ernaar, vol trots, ze zei:”Ik heb alles gezien: Pencilrucks, nr 8 moves, penaltymoves, scrums laag en lekker, kicks op goede momenten, wissels die er stonden, lijn die rucks opzetten, teameffort met hard werken voor elkaar!”

Conclusie: we hebben welverdiend gewonnen met 32-10!

Deze dame is een gelukkig mens, winst en teamplay! De drie namen op mijn spelerskaart hebben allemaal deze wedstrijd een functie gehad (gespleten persoonlijkheid?!), Van Muijen begon op de hooker, Van den Berg mocht flankeren en De Vries stond zelfs nog prop (Leny wat het lekkah!!!).
Ach en teamhoer spelen, ik vond het lekker. Ik ben blij!!

Op naar volgende week!

Lady Bears