Geplaatst op 18 december 2016 door Erwin de Vries

Wedstrijdverslag ERC 1 – RCG 2

18 december 2016. Bijna de donkerste dag van het jaar. Het tweede team van Rugby Club Groningen speelt uit tegen de Enschedese Rugby Club. De heenwedstrijd thuis werd gewonnen dus iedereen was van plan er weer een succesvolle pot van te maken. We vertrokken met 17 man naar Enschede en ik persoonlijk was blij met de vooruitzicht naar 8 maanden weer een paar minuutjes op het veld te mogen staan.

Tjalling en Lars gaven na de warming up in hun motivational speech duidelijk aan wat we hier op Twentse bodem wilden bereiken. Winnen door de basis van het spel goed uit te voeren. Door hard in te gaan, dominantie in het voorwaartse spel en breed en slim in de backline te ageren. Dat was dus het plan en dan nog de uitvoering. De eerste helft begon met sterke dominante tackels en goede organisatie maar toch scoorden de Tuckers uit een verloren ruck met de backs te makkelijk de eerste try. Helaas was een variabel backline spel opgezet door hun flyhalf ook de manier om ons voor de rest van het spel het leven heel lastig te maken. In de eerste helft was zeker niet alles tegenvallend en met name door mooie runs van Jurjen (man of the match), Max en Tjalling bij de voorwaartsen konden we veel meters maken. Hieruit scoorden wij dan ook twee keer door Jurjen en Tjalling met een conversie van Nanno. Ook in de backline waren mooie runs en breaks te zien Aan het eind van de eerste helft stonden wij met 12-5 voor maar de dominantie die we op het veld wilden brengen was er bepaald niet. Met name de organisatie was soms gruwelijk rommelig en regelmatig gingen rucks verloren aan de tegenstander.

In de pauze wisten onze leiders deze punten wel te benoemen maar helaas kon het team zich op deze punten niet verbeteren en de trend zette in de tweede helft door. Naast de rucks en de organisatie ging toen ook nog de concentratie en het zelfvertrouwen verloren. Knock on after Knock on na op zich mooie ideeën bij de backs leiden tot een veeltal scrums die de voorwaartsen bezig hield. Enschede wist met clever backspeel uiteindelijk tot de eindstand van 19-12 nog twee keer te scoren. Logischerwijs hingen te kopjes van het hele team behoorlijk laag aan het eind van de wedstrijd.

Wat is verder nog op te merken. Nanno werd meerdere keer voor hoge tackels afgefloten wat meer of min terecht was. Uiteindelijk kreeg Brandon dan voor zijn laatste tackel om de nek van de tegenstander de gele kaart. Een paar minuten hiervoor heeft Brandon ons wel gered door zijn lichaam tussen de bal een het trygebied te leggen en daarmee een zekere try voor ERC tegen te houden.

Onder de streep terecht verloren tegen een tegenstander die gretiger was en de simpele dingen beter deed. Gelukkig zijn het nog 4 dagen tot de langste nacht in het jaar. Volgens de kalender is de vooruitzicht dat het dan alleen maar weer lichter wordt. In deze zin willen we het jaar beëindigen en het nieuwe jaar beginnen.

Tim

ERC 1