Geplaatst op 17 september 2016 door Jan van Dehn

Wedstrijdverslag Colts RCG – Bulldogs

RC Groningen Colts 1 – CL Bulldogs Colts 1 zaterdag 17 september 2016,

De eerste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen combinatie Bulldogs. Een nog voor ons onbekend team, maar dat tastte ons zelfvertrouwen niet aan. Dit is mijn eerste rugby wedstrijd, ik keek er al een tijdje naar uit.

Van onze aanvoerder Danny, moesten de voorwaartsen, waar ik ook bij hoor, om 12 uur omgekleed op het veld staan, om nog even de scrum en de lineout te trainen. We begonnen de training met een warming-up rondje en een paar stretch-oefeningen. We waren er helemaal klaar voor. Toen begonnen we met het oefenen in de scrum, ik sta samen met Daan L tweede rij. Echt een rotpositie! Toen we klaar waren met het trainen van de scrum gingen we de lineout oefenen. Ik til samen met Niels, Danny op zodat hij de bal kan vangen. Best lastig, maar wel leuk!

Toen kwam het moment dat we ons klaar gingen maken met een goede peptalk van onze coach Tim en onze aanvoerder Danny. Wij mochten de bal eerst aftrappen, we liepen in een mooie rechte lijn op de tegenstanders af. Al gauw veroverden wij de bal en gingen wij op weg om de eerste try te maken. Met grote verbazing ging dat makkelijker dan gedacht. Op den duur was daar dan de scrum, wij stonden met z’n 8en klaar om de tegenstanders omver te duwen. En dat lukte, de tegenstanders hadden wat onervaren spelers in de scrum staan en zo wonnen wij de scrum makkelijk. Na een aantal scrums heeft de scheidsrechter besloten om de scrum niet meer te laten duwen door de onervaren scrumspelers van het andere team. Balen maar het gaf niks wij gingen gewoon door met alles geven. De ene try na de andere try werd gescoord. Toen werd het rust, even een peptalk van onze coach en wisselen.

Het is best zwaar om na 40 minuten spelen en met vijf minuten rust weer door te gaan. Maar dat gaf ons niks, wij hadden een doel voor ogen en dat was winnen. De tweede helft waren wij best moe en was de concentratie een beetje weg. Hierdoor kregen wij bijna een try tegen. Toen waren we gelukkig weer scherp en deden we er alles aan om geen try tegen te krijgen. Helaas kwam er halverwege de tweede helft een ernstige blessure van Matthies (arm uit de kom, 12 weken herstel), waardoor hij het veld moest verlaten, ook kreeg onze aanvoerder ergens last van maar gaf niet op. Daniël, de man of the match, die de eerste helft prima speelde maakte jammer genoeg de tweede helft een hoge tackle waarvoor hij een gele kaart kreeg en 10 minuten naast het veld moest staan. We stonden met 14 tegen 15, het werd lastig maar we hebben het gered. In de laatste tien minuten scoorde ik ook nog een try en wonnen we met 51-0. Een hele leuke en leerzame wedstrijd voor mij en wij gaan met een goed gevoel en veel zelfvertrouwen door met dit seizoen.

Erwin Bouma

Eindstand RC Groningen Colts 1 – CL Bulldogs Colts 1: 51-00