Geplaatst op 16 oktober 2016 door Jan van Dehn

Wedstrijdverslag RCG 3 – RC Emmen

Het was een prachtige nazomerse ochtend waarop team 3 zich verzamelde achter het station van Groningen. Voor enkelen onder ons was het een iets minder prachtige ochtend aangezien er de avond ervoor een surpriseparty had plaatsgevonden in het clubhuis. Deze was georganiseerd voor Darren die die dag de 50 jaar had aangetikt. Na alle wilde verhalen van de avond ervoor te hebben uitgewisseld was het tijd om te vertrekken naar Emmen.

Al snel bleek dat het team van Emmen twee man te kort had terwijl Groningen met 17 man was. Er werd besloten om bij het Groningse team met een man minder te spelen. Dit hield in dat de wedstrijd met maar één winger werd gespeeld. Emmen heeft vooral veel forse forwards met veel ervaring. Toch zou het Groningen moeten gaan lukken om het voordeel van een extra man in het veld te kunnen benutten.

Het is natuurlijk nooit goed met het weer: het was veels te warm om normaal te kunnen spelen. 18 Graden maar liefst. Toch nog maar een warming up en daarna mocht het spel beginnen. Groningen had na de aftrap meteen balbezit en kon veel meters maken en zo al gevaarlijk dicht bij de try lijn komen. Helaas wisten de Emmenaren het tij toch te keren en al snel werd de eerste try gemaakt door Emmen. Emmen maakte goed gebruik van hun extra ervaring en kilo’s op het veld en wist ook een tweede try te drukken met daarna een succesvolle conversie. 0-12.

Er werd door beide teams hard gewerkt. Er werd flink getackeld en de scrums gingen hard tegen hard. Door goed gebruik te maken van de lijn kwam de bal in de handen van Wilfred die een mooie try wist te maken. Brian wist zich aan het einde van de eerste helft door het midden te wurmen en scoorde ook een try. De rust begon met 10-12.

De tweede helft was erg spannend, de bal wist de try lijn aan beide kanten steeds net niet te bereiken. Totdat een van de Emmenaren wel héél dichtbij kwam! Onze fullback Ger maakte een prachtige tackle waar menig WWF wrestler jaloers op zou zijn. Helaas maakte Ger volgens de scheids geen gebruik van zijn armen waardoor de actie werd gerekend als een try voorkomende tackle en er werd daarom een penalty try toegekend. Met de conversie erbij stond het nu 19-10.

Toch wist Groningen zich te herpakken van het (volgens sommigen onterechte) besluit van de scheids. Ondanks twee ietwat hoge tackles op zijn nek scoorde Brandon de derde try voor Groningen. De score stond nu op 15-19 en Groningen was nog maar één try verwijderd van de overwinning. Er werd tot de laatste minuut gebikkeld maar het mocht niet baten. Zelfs met vers bloed op het veld door te wisselen wist Groningen de laatste try niet te drukken en de score bleef het hangen op 15-19.

Als man of the match werd Brian gekozen, die zowel aanvallend als verdedigend een mooie pot speelde. Hij ontving het nieuwe man of the match shirt, dat zo lelijk is dat het weer mooi is. Ondanks dat over zijn spel niks te klagen viel, werd Rik Dick of the day omdat hij te laat kwam opdagen als chauffeur.

Al met al was het een spannende en over het algemeen faire pot waarbij het Groningse team goede inzet toonde maar helaas geen voordeel wist te halen van een extra man op het veld.

RCG 3
RC Emmen